Boško Knezović iz HDZ-a prešao u Hrvatsku građansku stranku

Kerum “kupio” vijećnika, još traži “krticu” u Uredu

Boško Knezović
Nino Strmotić/Pixsell
15.11.2009.
u 17:34

Kerum se u uređivanju svog ureda gradonačelnika ponaša gotovo potpuno autokratski.

Uz to što si je sredio situaciju u obitelji, splitski gradonačelnik Željko Kerum vrlo uspješno uhvatio se ukoštac s problemima koje je imao u funkcioniranju njegove, gradske vlasti.

Odnedavno Kerumova većina u splitskom gradskom parlamentu nije više “tanka” jer je u njegovu Hrvatsku građansku stranku prešao dugogodišnji član Hrvatske demokratske zajednice Boško Knezović.

Duje ne može do Boška

Obistinilo se tako ono što se dugo šuškalo, da će Kerumovim vijećnicima preći i neki HDZ-ovci. A, i sam Kerum je na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća Splita to glasno i jasno najavio.

– Kupio sam i dva HDZ-ova glasa, a koja su, objavit ću idućeg tjedna – kazao je tada gradonačelnik.

Nije to, istina, još objavio, no doznali smo da se radi o Knezoviću. Dugo se on poznaje s Kerumom, veže ih prijateljstvo s Brda, a sada su ga potvrdili i dogovaranjem buduće političke suradnje.

– Činjenica je da Knezović više nije uz HDZ, ali me nije službeno, ni usmeno ni pismeno, izvijestio o prelasku u drugu stranku – kazao nam je šef splitskog HDZ-a Dujomir Marasović. Dodao je kako nije uspio stupiti u kontakt s Boškom Knezovićem, koji nije odgovarao niti na naše telefonske pozive.

Tako gradonačelnik sada ima ukupno 14 glasova u Gradskom vijeću, jer uz devet svojih vijećnika uživa podršku nezavisne Ljubice Vrdoljak, Luke Podruga iz HČSP-a te Luke Roguljića iz HSP-a, Milice Cipci iz Stranke umirovljenika te spomenutog Knezovića.

U kuloarima se spominje da bi Kerum, ako zatreba, mogao dobiti i glas još jednog HDZ-ovca, smijenjenog predsjednika Gradskog vijeća Tomislava Goje.

I dok mu je za sređivanje većine u Vijeću bilo potrebno umijeće pregovaranja i uvjeravanja, Kerum se u uređivanju svog ureda gradonačelnika ponaša gotovo potpuno autokratski. Tako je, doznajemo, nakon posljednje sjednice Vijeća najprije potjerao stručnog suradnika za odnose s javnošću Ivana Leku, a potom mu se ispričao.

Netko “dila” informacije

– Ne tribaš mi ovdje, stoj doma, ja ću ti slati plaće – obrušio se gradonačelnik na nesretnog Leku, misleći da mu preko njega “cure” informacije iz Ureda.

No, jutro poslije Željko Kerum je ipak bio pametniji, doznao je da Ivan Leko nije bio “najslabija karika”.

– Ispričavam ti se za ono, ti nisi taj – kazao je Leki gradonačelnik. A tko je taj koji informacije s posla ne drži samo za sebe, prvi čovjek Splita još uvijek traži.

Ključne riječi

Komentara 9

MI
mihaljze
19:36 15.11.2009.

cs5.0 slazem se ocito kerum ima stranku za odpatke koji protjeraju druge stranke

OB
-obrisani-
19:54 15.11.2009.

Kad adeze kupuje vijećnike,onda je to legitimno.Kad to čine drugi,e onda su to otpatci.Skladište svog šljama,udbaša,podrepaša,komunista je postao HDZ.Kad su onomad u Zadru izgubili izbore,nisu li onu kurvetinu kupili Snježanu,kako li se zove?Najveći neprijatelj Hrvata od doba Khuena Hedervarya je HDZ.Nije li HDZ spojnu cestu od Zd do autoputa platio 460 mil kuna umjesto 200 mil?Nije li HDZ u Veroni prodavao Plivu Židovima?

BA
baća45
19:28 15.11.2009.

Ma svi yebu Keruma jer ga ne mogu kupiti, ucjeniti ni pobjediti, a njihova uvlačenja u guzu ne prihvaća, pa šta će jadnici ---OPaLI MEDIJIMA PO NJEMU!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije