sukobi na barikadama

KFOR gumenim mecima ranio dvojicu kosovskih Srba

kosovo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
29.11.2011.
u 14:43

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas Srbe da se povuku s barikada na sjeveru Kosova.

Pripadnici snaga KFOR-a ranili su u utorak dvojicu Srba na barikadama na Kosovu nakon što su preko megafona upozorili Srbe u selu Jagnjenici da ću pucati u slučaju postavljanja nove barikade. Ranjenici su prebačeni u Kosovsku Mitrovicu.

Razgovori završeni bez dogovora

KFOR je zaprijetio otvaranjem vatre ako kamionima iskrcaju šljunak i pokušaju postaviti novu barikadu na cesti kod Jagnjenice gdje su jučer vojnici KFOR-a uklonili barikadu, javljaju agencije Tanjug i Beta. Srbi su zbog toga burno negodovali, ali vojnici KFOR-a postavljeni su u živi zid i pod punom ratnom opremom stajali su na mjestu gdje su jučer uklonili barikadu koju su Srbi četiri mjeseca držali prema selu Čabra, gdje žive Albanci.

Razgovori zapovjednika jedinica KFOR-a u selu Jagnjenici i predsjednika općine Zubin Potok Slaviše Ristića završeni su oko 12.30 sati bez dogovora pa je KFOR ponovno tražio da se Srbi sklone s ceste, dok je Ristić kazao da se KFOR treba povući na pozicije prije jučerašnjeg uklanjanja barikade u Jagnjenici, dodavši kako vojnici imaju slobodu kretanja.

Zapovjednik KFOR-a, koji se nije želio predstaviti, javljaju agencije, optužio je Ristića da je neposredno odgovoran za jučerašnje nasilje prema KFOR-u, što je predsjednik općine odbacio i rekao da će građane pozvati da ostani mirni.

Tadić pozvao na povlačenje

Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je danas Srbe da se povuku s barikada na sjeveru Kosova, javlja beogradski Danas.

– Barikade ne pridonose obrani srbijanskih nacionalnih interesa na Kosovu već ih, naprotiv, ugrožavaju – upozorio je Tadić.

Ristić je izjavio kako je tamošnji srpski narod neugodno iznenađen Tadićevim potezom.

- U svakom slučaju, pozvat ćemo Srbe da ostanu na barikadama, jer nemamo pravo tražiti od njih da prekinu pravednu borbu - rekao je Ristić.

Ključne riječi

Komentara 25

OB
-obrisani-
15:39 29.11.2011.

29.11.2011. u 15:14h Hrvatski sin je napisao/la: nemojte brisat nije laž. srpski antifašizam legaliziro četnički fašizam. admin to netrebaš brisat. ..... idi se leci .

Avatar Dančo
Dančo
15:53 29.11.2011.

kad ti albanci misle konacno odrzat jednu traktorijadu poput oluje?

OB
-obrisani-
21:10 29.11.2011.

steta kaj ih je ranio hihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije