poćeo špancirfest

Kiril i Esma oduševili špancirere, slijedi Hladno pivo

špancirfest (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/11
21.08.2010.
u 11:50

Španciranje traje sve do 29. kolovoza, a već prvi dan okupilo se 15.000 posjetitelja.

Susretom povijesnih postrojbi na središnjem varaždinskom gradskom trgu danas je počeo drugi dan Špancirfesta. Festival, kojem je glavni medijski pokrovitelj Večernji list, traje do 29. kolovoza, već sinoć na otvorenju okupio je više od 15.000 posjetitelja. Festival su sjajnim koncertom otvorili Kiril Džajkovski feat Ras Tweed & Serdzuk Osrkestar Special uz posebnu gošću Esmu Redžepovu. Nakon prošlogodišnjeg spektakla, Kirilu je pripala čast da otvori ovogodišnji Špancirfest, a više od 15.000 ljudi koji su plesali na jedinstvenu mješavinu elektronike, makedonskih ritmova, reggae zvuka i trubača potvrdili su da je to bio pravi izbor. Dok je Stari grad plesao uz Kirila, na Trgu Miljenka Stančića svirao je Zoran Predin s Gypsy Swing bandom. Sjajan kao zabavljač, Predin je prepuni Stančićev trg osvojio repertoarom koji je obuhvatio sva razdoblja njegove karijere, od hitova Lačnog Franca pa do njegovih solo uradaka uz nekoliko zanimljivih obrada.

Danas če, u sklopu PAN ulica festa varaždinskom povijesnom jezgrom zavladati zabavljači, Gospođica Lilipi, Circo Vegetariano, Chirs Channing, Ludek i Šarada te Nonetova bicicla, a na ulicama će svirati Zack Dust te Charlie & Tequila band.

Drugog dana Špancirfesta na scenu stupa i teatar, jer počinju predstave u sklopu dječjeg “Hlapec festa”, uličnog lutkarskog kazališta te “Komedija festa”. Prva na red dolaze djeca za koju u 18 sati na pozornici “Pri parku” u Habdelićevoj ulici, iza varaždinske katedrale, igra “Oh kako lijepa je Panama” Dječjeg kazališta Dubrava. Na Franjevačkom trgu u 17 sati igra lutkarska predstava “Plesna haljina žutog maslačka”, a večernji termin “Pri parku” rezerviran je za “Komedija fest” s “Ludim muškarcima” kazališta Smjehotići. Predstava počinje u 21 sat.

Koncertni program na Starom gradu nastavlja se žestokim triptihom sačinjenim od koprivničkog Overflowa u 21 sat, zabočke Zadruge u 22 sata i velikog Hladnog piva na Starome gradu, koje će sa svirkom započeti u 23 sata. Na Stančićevom trgu nastupit će Makedonci “Infuse”, koji će Varaždince i njihove goste "razdrmati" progresivnim cross-over zvukom sa snažnim utjecajima popa, rocka i eletkronike.

Ključne riječi

Komentara 10

NI
Ninach
14:38 21.08.2010.

;-) ima ih više!

US
Uman SS
22:03 21.08.2010.

nekakav bedak

RI
riosecreto
13:33 21.08.2010.

\"Danas če...\" Potkrala vam se pogreška: Će ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije