Kiša i grmljavina

Kišno nevrijeme pogodilo Dalmaciju

nevrijeme
Ivana Ivanovic/PIXSELL
16.10.2013.
u 08:38

U večernjim satima grmljavinski oblaci s mora prvo su zahvatili šibensko, a sredinom noći i splitsko područje s bližim otocima

Utorak je u unutrašnjosti zemlje mjestimično počeo s maglom i niskim oblacima, a onda se razvedrilo pa je dobar dio dana bilo pretežno sunčano. Ipak, ciklona je popodne sve više djelovala na vrijeme pa je bilo sve više oblaka, tek ponegdje i malo kiše ili pljuskova, javlja Crometeo.hr.

Znatno oblačnije prevladavalo je na Jadranu gdje je bilo umjereno do znatno oblačno sa sunčanim razdobljima. Najviše kiše, pljuskova i grmljavine bilo je u dijelovima Dalmacije. Danju je najnestabilnije bilo na području između otoka Paga, Nina i Velebitskog kanala. Tu se više sati obnavljao jak grmljavinski oblak. Bez obzira što se spomenuto područje nalazi na samom rubu dometa radarskog centra Bilogora, odraz koji je davao oblak imao je refleksivnost od 55 dBZ.

U večernjim satima grmljavinski oblaci s mora prvo su zahvatili šibensko, a sredinom noći i splitsko područje s bližim otocima. Iza 22 sata jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je i jug Dalmacije gdje je obilna kiša mjestimično prouzročila bujice.

Prema podacima mreže automatskih meteoroloških postaja Pljusak.com, najviše kiše do 2 sata iza ponoći palo je na postaji Dubrovnik Mandaljena, 64 litre po četvornom metru. Slijede Starigrad Paklenica 52 litre, Grohote na Šolti 44, Cista Velika 31, Šibenik i Golubić 26, Brinje, Ljubitovica i Kaštel Gomilica 25, Milna na Braču 23, Stajnica 20 itd.

>> Ciklona 'Radojka' donosi oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije