Segesta - Slavonac

Kladioničarska mafija dotakla i Sisak?

Detalj sa sporne utakmice Segeste i Slavonca
Nikola Čutuk/PIXSELL
28.09.2010.
u 08:39

O sumnji u namještanje rezultata utakmice Segesta -Slavonac, koja se igrala 14. travnja 2009., pisalo se odmah nakon susreta.

Među 15 nogometnih utakmica koje neki mediji navode da su pod sumnjom za namještanje rezultata, a do čega su navodno došli njemački istražitelji, navedena je i utakmica između sisačke Segeste i Slavonca iz Starih Perkovaca, odigrana 14. travnja 2009. godine u Sisku. Susret je završio neriješeno, rezultat je bio 0:0, i riječ je o jedinoj utakmici pod sumnjom za namještanje iz tadašnje 2. hrvatske nogometne lige. Sve ostale tiču se hrvatskog Kupa i 1. HNL.

Glede toga susreta, zanimljivo je da su se sumnje u rezultat pojavile vrlo brzo nakon odigravanja. Naime, nekoliko dana nakon utakmice na kladioničarskim forumima pojavile su se tvrdnje da se namjerno išlo na neriješen rezultat.

U tekstu koji je 17. travnja 2009. objavio sportal.hr piše da je putem foruma tadašnji nogometaš Segeste Mario Brlečić dojavio da mu je “njegov direktor uplatio 2000 kuna na neodlučeno te rekao da vrati ulog, a ostatak mu daje kao zaostatke za plaće”.

Iako su tu tvrdnju sportala u istom tekstu demantirali i Mario Brlečić, nogometaš Varteksa koji je tada bio na posudbi u Segesti, kao i direktor NK Segeste Milan Matanović, sumnje su ostale, unatoč tome što hrvatske kladionice za remi u Sisku tada nisu zabilježile pojačane uplate.

No, informacija da je ta utakmica sada na popisu njemačkih istražitelja kao sumnjiva daje tome sasvim novo svjetlo.

– Rekao sam tada, pa govorim i sada, to su velike gluposti. Pa Segesta je u tom dijelu sezone igrala četiri remija kod kuće, pa bi sve te utakmice, ispada, trebale biti namještene. I Slavonac je kolo prije igrao neriješeno. Ne znam zbog čega se Segestu trpa u ovakav kontekst. Ja znam da sam čist, a neka institucije odrade svoj posao, ali volio bih vidjeti argumente o svim tim pričama – rekao nam je jučer direktor NK Segesta Milan Matanović.

U klubu su nam potvrdili da ni Uefa niti Fifa ili HNS od njih nisu tražili nikakve informacije o tom susretu, a HNS je potvrdio da uopće nije upoznat s popisom od novih 15, navodno namještenih utakmica.

Komentara 2

VI
vidimškoj
14:57 28.09.2010.

ali Šišak nije u Hrvatskoj pa se ovi novinar čudi,

Avatar klimavi
klimavi
11:08 18.10.2010.

nisam iznenađen...nimalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije