Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Revolucija u digitalizaciji

Ključna prekretnica u modernizacije državne uprave: Japan napokon iz upotrebe izbacuje zastarjelu tehnologiju

Foto: Pexsels
1/3
03.07.2024.
u 12:56

Japanska vlada objavila je u srijedu da je izbacila iz upotrebe diskete, u ključnoj prekretnici u kampanji modernizacije državne uprave.

Do sredine lipnja digitalna agencija ukinula je sve propise koji reguliraju upotrebu disketa, njih 1.034, izvijestila je vlada. Izuzetak je samo propis o recikliranju vozila, dodali su. „Dobili smo rat s disketama 28. lipnja!”, rekao je u srijedu ministar digitalnih tehnologija Taro Kono koji se zalagao i za izbacivanje iz upotrebe faks-uređaja i ostale opreme bazirane na analognoj tehnologij.

Digitalna agencija osnovana je tijekom pandemije koronavirusa 2021. godine, kada je pokušaj uspostave sustava testiranja i cijepljenja razotkrio da se vlada još uvijek oslanja na papirnate dokumente i zastarjelu tehnologiju. Kono je sadašnju dužnost preuzeo u kolovozu 2022., a svojedobno se kandidirao za premijersku dužnost. Njegova biografija uključuje i dužnosti u ministarstvima obrane i vanjskih poslova. Digitalizacija je u Japanu često bila na kušnji pa je tako aplikacija za za praćenje kontakata u pandemiji neslavno propala, a proces usvajanja digitalne osobne iskaznice My Number trajao je dulje no što se očekivalo, napominje Reuters.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije