SAVJETNIK MINISTRA

Knežević: Ovo je velika diplomatska pobjeda premijera Plenkovića. Ovo je povijesni dan za Hrvate u BiH

Zagreb: Povjesničar Domagoj Knežević
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
02.10.2022.
u 23:55

Ovo nije idealno rješenje, ali je velik korak vraćanju onoga što Hrvatima pripada”, dodao je Knežević.

Savjetnik ministra vanjskih i europskih poslova za BiH Domagoj Knežević komentirao je opće izbore u BiH, te iznenadnu odluku Visokog predstavnika kojom se intervenira u Ustav Federacije BiH i Izborni zakon.

“Ovo je velika diplomatska pobjeda Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića i ministra Gordana Grlića Radmana. Ovo je povijesni dan za Hrvate u BiH jer je nakon 20 godina i 100 odluka koje su išle na štetu Hrvata u BiH, donesena jedna odluka koja vraća BiH u stanje ustavnosti i korak je prema vraćanju konstitutivnih prava Hrvata u BiH”, rekao je Knežević za N1.

Objasnio je kako je to doista korak prema povratku oduzetnih prava.

“Ovim se neće moći zaobići legitimni predstavnici pri formiranju vlade Federacije i institucija koje će izaći iz toga. Ovo nije idealno rješenje, ali je velik korak vraćanju onoga što Hrvatima pripada”, dodao je Knežević.

VIDEO: Novinar Zoran Krešić analizira izbore u BiH

Komentara 11

DU
Deleted user
01:56 03.10.2022.

Kakva je ovo diplomatska pobjeda Plenkovića kad je Komšić pobijedio? Za ovakav očekivan ishod jedan gost na HRT u "Otvoreno" je rekao:"To je kao kad oživljvate mrtvaca nakon smrti".

TM
trade_mark
07:09 03.10.2022.

Ovo se zove profesionalno uvlačenje! Sjedi beba, budeš bio ministar jedniga dana.

CR
crocro
07:18 03.10.2022.

Mali koraci naprijed, događaju se kasno. To je kao kada djeca u prosjeku prohodaju do godinu dana a ovo dijete počinje hodati s dvije godine i još ga se mora godinu dana pridržavati rukama. A kada će biti uspjeh? Uspjeh će biti i bio bi očit da je hrvatski član predsjedništva Komšić prošlost a da u predsjedništvo BiH uđe hrvatski član kojega su birali Hrvati a ne Bošnjaci-muslimani. Kada u predsjedništvu BiH bude Hrvat biran od strane Hrvata, tada će Hrvati postojati i na svim manjim razinama vlasti. Sada visoki predstavnik treba maknuti Komšića i postaviti člana predsjednišva kojega su željeli i birali Hrvati. Ako to visoki predstavnik ne učini, onda će dijete prohodati do puberteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije