Tijekom vikenda

Kod graničnih prijelaza Rupe i Šapjana uhvaćeni ilegalci

\'granica1\'
Ilustracija
26.04.2011.
u 13:01

U petak je policija kod Rupe zatekla dvojicu Afganistanaca i državljanina Albanije, a u subotu na području Šapjana državljanina Kosova

Policija je u petak rano poslijepodne nedaleko od autoceste u Rupi zatekla dva 22-godišnja Afganistanca. Oni su u Hrvatskoj imali status tražitelja azila, a kad su pokušali legalno prijeći državnu granicu, izgubili su se i lutali šumom. Obojici je na Prekršajnom sudu u Opatiji izrečena zaštitna mjera protjerivanja iz Hrvatske u trajanju od tri mjeseca, dok se postupak sukladno Zakonu o azilu nastavlja. 

Nešto kasnije istog dana u blizini Rupe zatečen je 48-godišnji državljanin Albanije. Utvrđeno je da je u Hrvatsku ušao ilegalno iz Bosne i Hercegovine nakon čega je na razne načine putovao do Rijeke i najzad do granice došao prigradskim autobusom. Policija je utvrdila da ima zabranu ulaska u više europskih zemalja.

Idućeg je dana granična policija spriječila 41-godišnjeg državljanina Kosova u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice na području Šapjana. Utvrđeno je da nema vizu za ulazak u zemlje Schengena zbog čega je granicu s Republikom Slovenijom pokušao prijeći ilegalno, ali policija ga je spriječila.  Sukladno Zakonu o strancima državljani Albanije i Kosova protjerani su  iz Republike Hrvatske na godinu dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije