Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ILEGALNO IH JE POSJEDOVAO

Kod muškarca u Kaliforniji nađeno milijun komada streljiva i čak 248 komada automatskog oružja

Oružje u Kaliforniji
Foto: oag.ca.gov
1/3
16.02.2024.
u 15:57

Otkriveno je i nekoliko granata, ali su lokalni pirotehničari utvrdili kako su deaktivirane

Kod muškarca u Kaliforniji pronađeno je milijun komada streljiva i čak 248 komada raznog automatskog oružja koje je ilegalno posjedovao, priopćile su vlasti Kalifornije. Glavni državni odvjetnik rekao je da je također imao 3000 okvira za streljivo i nekoliko granata u svojoj kući. Oružje je uključivalo 11 mitraljeza, 133 pištolja i 60 jurišnih pušaka, rekle su vlasti.

Muškarac u Richmondu, u Kaliforniji, uhićen je prošlog mjeseca sa skrovištem od 248 oružja u ilegalnom vlasništvu i milijun komada streljiva u svom domu, rekao je u četvrtak glavni državni odvjetnik Kalifornije. Čovjeku, koji nije imenovan, "navodno je zakonski otprije zabranjeno posjedovanje oružja", rekao je glavni državni odvjetnik Kalifornije Rob Bonta u izjavi.

Agenti Ureda za vatreno oružje pretražujući čovjekov dom 31. siječnja pronašli su 11 vojnih mitraljeza, 133 pištolja, 37 pušaka, 60 jurišnih pušaka, 7 sačmarica i 3000 spremnika velikog kapaciteta, rekao je Bonta. Vlasti su također pronašle milijun metaka "streljiva raznih kalibara" i desetke okvira za puške i pištolja, rekao je glavni državni odvjetnik.

VEZANI ČLANCI:

Otkriveno je i nekoliko granata, ali su lokalni pirotehničari utvrdili kako su deaktivirane, stoji u priopćenju. U kući tog čovjeka također je bilo 20 prigušivača i četiri signalne puške, navodi se.

"U našim nastojanjima da povratimo oružje od osobe pod zabranom, pronašli smo stotine navodno ilegalnog oružja i približno milijun komada streljiva", rekao je Bonta. Vlasti nisu objavile točnu lokaciju muškarčeva doma.

Videozapis koji je objavio ured glavnog državnog odvjetnika pokazao je dio unutrašnjosti nečega što se čini kao mala oružarna prepuna montiranih mitraljeza s remenom, kalibarskih pušaka dugog dometa i desetaka sanduka sa streljivom. Posjedovanje mitraljeza općenito je protuzakonito u Kaliforniji, koja ima neke od najstrožih zakona o kontroli oružja u SAD-u.

GALERIJA Najmanje jedna osoba ubijena u pucnjavi na paradi Super Bowla

Oružje u Kaliforniji
1/10
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije