Kod oca tenisačice Jelene Dokić pronašli puške, pištolje i bombe

06.05.2009.
u 18:34

Srbijanska policija uhitila je Damira Dokića, oca bivše najbolje srpske tenisačice Jelene Dokić, koja sada igra pod zastavom Australije.

Ovu informaciju potvrdio je i srbijanski ministar policije Ivica Dačić, koji je rekao da je Dokić uhićen na Furškoj gori, gdje živi, jer je prijetio smrću australskom veleposlaniku u Beogradu.

U pretresu Dokićeve kuće nađeno je sedam lovačkih pušaka i pištolja za koje je imao dozvolu, te dvije bombe i 20 metaka kalibra 357 koje je posjedovao nelegalno.

U tijeku je pretres njegove kuće, a Dačić je istaknuo da je obveza srbijanske policije zaštititi sva diplomatsko-konzularna predstavništva u Srbiji.

Podsjetimo, u utorak je oko 16 sati Dokić telefonom nazvao australsku ambasadu i ubojstvom je prijetio veleposlaniku ukoliko ništa ne poduzme u vezi natpisa u medijima koji prenose da je njegova kći izjavila da ju je on fizički zlostavljao.

- Jesam, nazvao sam ambasadu i prijetio da ću baciti zolju na automobil veleposlanika ako neće reagirati na ove natpise jer on je predstavnik zemlje i mora reagirati na način da pozove osobu odgovornu za objavljene informacije koje su neistinite, i kazni ju - kazao je Dokić za srpski Blic.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije