zagreb

Kod Paromlina postavljeni šatori za migrante, cilj je omogućiti im humani boravak u zimskim mjesecima

Zagreb: Ispred Paromlina postavljena su dva bijela šatora namijenjena za migrante u tranzitu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
21.11.2022.
u 12:29

Migrantima će biti omogućeno da obave higijenu te da se okrijepe i napune telefonske baterije prije odlaska iz Zagreba", objasnila je Gradska uprava.

Kod zagrebačkog Paromlina, nedaleko Glavnog kolodvora, postavljena su dva šatora i sanitarni kontejner kako bi se migrantima u tranzitu omogućili humaniji uvjeti prilikom boravka u Zagrebu u zimskim mjesecima, doznaje se u Gradskoj upravi.

Šatori su postavljeni u koordinaciji s Ministarstvom unutarnjih poslova (MUP), Policijskom upravom Zagrebačkom te Crvenim križem i humanitarnim udrugama, objasnili su Hini iz Gradske uprave.

Oni još nisu otvoreni jer se čeka ostvarenje tehničkih uvjeta, a neslužbeno se doznaje da je riječ o spajanju na kanalizaciju i električnu mrežu.

"Prostor se nalazi na gradskom zemljištu u blizini Glavnog kolodvora. Ograđen je, pod nadzorom i migrantima će biti omogućeno da obave higijenu te da se okrijepe i napune telefonske baterije prije odlaska iz Zagreba", objasnila je Gradska uprava.

Cilj je migrantima učiniti njihov privremeni boravak u gradu u zimskim mjesecima humanijim. Dodaju da je riječ o migrantima koji imaju nalog MUP-a da napuste Hrvatsku u roku od sedam dana.

Iz Gradske uprave podsjećaju da je migrantska kriza zahvatila velik dio Europe, a na ruti se našao i Zagreb te stotine migranata, među kojima su i ranjive skupine - žene i djeca, prolaze kroz grad.

Željeznička nesreća kod kolodvora u Rijeci: Teretni vlak se zabio u cisternu

Komentara 5

GO
goran2hr
13:00 21.11.2022.

Je li to "Šengen"? Da se u Hrvatsku upada bez pitanja, tko god želi? Neutralna Hrvatska čuvala je nekad svoju granicu bolje, nego ovaj cirkus po EU i NATO naputcima. Podići žicu, na granicu vojsku, a u "Šengen" primili nas ili ne...

ZD
zdenkoj
13:27 21.11.2022.

Zašto niste stavljali šatore za hrvatske beskućnike da i oni mogu humano proći zimu?

TJ
TJekelic
14:05 21.11.2022.

Mislim nisam protiv ljudi, ali dajte baranja i svi di su oni njima nista... pomazete ovima a ne mozete nasim, pomazete njima a sta je sa nasim beskucnicima... ove lako zaposlimo ode na stranicu PickJobs i samo si odabere posaoo van hrvatske i rijeseno... Al opet kazem drugima pomazete a naše ljude zapuštavate kao i uvijek dokle ce to tako ici...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije