SMRTI NOGOMETAŠA Srce najčešći uzrok

Kolapsi na terenu sve su češći fenomen

26.09.2007.
u 00:16

Iznenadne smrti na terenu u zadnje su vrijeme česta tema u medijima. Pobrojali smo neke od najpoznatijih smrti nogometaša.

Renato Curi (Perugia) doživio je srčani udar 30. Listopada 1977. godine tijekom susreta s Juventusom. Danas se stadion Perugie zove njegovim imenom. Samuel Okwaraji (Nigerija) kolabirao je i umro 12. kolovoza 1989. godine tijekom kvalifikacijske utakmice za SP protiv Angole.

Pokazalo se da je imao visoki tlak i uvećano srce. Igrače Hernana Gaviria i Giovannija Cordobu (Depottivo Cali) 2002. godine pogodio je grom tijekom treninga. Gaviria je na mjestu preminuo, Cordoba je preminuo tri dana kasnije. Marc-Vivien Foe (Kamerun) kolabirao je tijekom utakmice protiv Kolumbije 26. lipnja 2003. Nakon dolaska u bolnicu preminuo je od posljedica srčanog udara. Miklos Feher (Benfica), suigrač našeg Tome Šokote preminuo je tijekom utakmice s Vitoriom 25. siječnja 2004.

Razlog smrti bila je srčana aritmija. Antonio Puerta (Sevilla) na utakmici s Getafeom u španjolskoj ligi doživio je dva srčana udara, preminuo je nakon tri dana. 

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije