TRAGEDIJA U IVANCU

Kolege preminulih policajaca šokirani: Jurica (30) godinama sudjelovao na natjecanju u spremnosti

Ivanec
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/MUP
1/10
18.04.2022.
u 09:44

Ivana (45) je navodno radila u graničnoj policiji

Jučerašnja tragedija u Ivancu šokirala je kolege preminulih Jurice B. (30) i Ivane B. (45), istaknuo je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Jurica je nekoliko godina zaredom sudjelovao na međunarodnom "Memorijalu bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku", kao pripadnik Interventne jedinice policije PU varaždinske. Njega i kolegu primio je 2019. tadašnji načelnik PU varaždinske. Jurici je to bilo već četvrto natjecanje u spremnosti.

VIDEO Završen očevid u Ivancu: 'Smrt je nastupila djelovanjem vatrenog oružja. Nije sudjelovao netko treći'

Ministarstvo unutarnjih poslova 2019. godine predstavljalo je 20 policajaca iz interventne, temeljne, specijalne i granične policije, koji su prošli i pripremu iz policijskih do kvalifikacijskih gađanja pištoljem HS 9 i jurišnom puškom VHS D2. Fizički i psihički zahtjevna utrka predviđala je svladavanje 12 zadataka pod opterećenjem od 17,9 kilograma opreme i naoružanja na stazi dugoj 40 kilometara.

Ivana je navodno radila u graničnoj policiji.

VIDEO Užas u Ivancu: Muškarac i žena pronađeni mrtvi u stanu su policijski službenici

Podsjetimo, Ivanec je u nedjelju popodne postao mjesto poprišta strašnog zločina. Policija je dobila dojavu oko 13:40, a policijski službenici koji su bili poslani na mjesto događaja pronašli su tijela svojih kolega. 

- Policajac je ubio kolegicu s kojom je bio u vezi i potom je nazvao policiju. Rekao je što je učinio i nakon toga počinio samoubojstvo - ispričao nam je mještanin koji je želio ostati anoniman. 

Policijski očevid u Ivancu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

- To vam se dogodilo u mojoj zgradi, ali ja sam na drugom ulazu, tako da nisam ništa čula sve do pola pet, kad me nazvala prijateljica i pitala što se to dogodilo kad ima toliko policije. Pojma nisam imala. Ne poznajem vam ja te ljude, znam da u zgradi žive policajci, ali nisam bila u kontaktu s njima - kaže nam stanarka iz zgrade u kojoj su pronađena tijela žene i muškarca, policijskih službenika. Nije, dodaje, čula pucnjeve.

Očevidom je utvrđeno da je smrt dvoje policijskih službenika u Ivancu u nedjelju popodne, nastupila djelovanjem vatrenog oružja, izjavio je zamjenik županijske državne odvjetnice u Varaždinu Darko Galić.

Komentara 14

Avatar anlaser
anlaser
11:33 18.04.2022.

Sada će još sažalijevati ubojicu ? kako god on bio dobar ipak je ubojica !

PO
polymere
10:52 18.04.2022.

Wow super naslov! Još fali samo to da je bio dobar susjed i uvijek je pozdravio. Eto ovakvi nas "čuvaju", samo pitam se od koga.

GE
generacija57
11:22 18.04.2022.

Vijest bi bila da je najprije ubio sebe,a onda tek nju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije