Naglasak na gospodarstvo

Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala s predsjednikom Vlade Katra

Kolinda Grabar Kitarović Katar
Foto: Ured predsjednice
1/2
22.04.2017.
u 14:08

"Poseban naglasak je stavljen na gospodarske odnose Republike Hrvatske i Države Katra, energetiku te terminal za ukapljeni prirodni plin na Krku kao i važnosti diversifikacije kao preduvjeta energetske neovisnosti", izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović službeni posjet Državi Katru započela je sastankom sa šeikom Abdullahom bin Nasserom bin Khalifom Al-Thanijem, predsjednikom Vlade i ministrom unutarnjih poslova Države Katra, izvijestili su iz Ureda predsjednice. 

"Poseban naglasak je stavljen na gospodarske odnose Republike Hrvatske i Države Katra, energetiku te terminal za ukapljeni prirodni plin na Krku kao i važnosti diversifikacije kao preduvjeta energetske neovisnosti. Predsjednica i predsjednik Vlade izrazili su uvjerenje kako će djelovanje zajedničkog  gospodarskog odbora biti preduvjet za daljnju konkretizaciju gospodarske suradnje, kao i potpisivanje Memoranduma o suradnji dviju gospodarskih komora. Razgovaralo se i o Inicijativi triju mora koja uz političku, društvenu i gospodarsku ima i važnu energetsku komponentu. Ocijenjeno je kako je povezivanje sjevera i juga Europe jamac političke i gospodarske stabilnosti država uspravnice.

Predsjednik Vlade Države Katra naglasio je velike mogućnosti za građevinske  kompanije te je istaknuta namjera unaprjeđenja suradnje. Istaknut je i veliki potencijal Hrvatske kao izvoznika prehrambenih proizvoda s obzirom da je Hrvatska jedna od prepoznatih država proizvođača hrane s halal certifikatom. Razgovaralo se i o daljnjem jačanju obrambene suradnje posebice na područjima obuke i vojne industrije koja je međunarodno prepoznata i cijenjena. Važan naglasak u razgovoru stavljen je i na područje jugoistoka Europe te sigurnosne, političke i gospodarske izazove tog područja, kao i na krizna žarišta na Bliskom istoku, posebice Siriju i Irak. Razgovarali su i o dijalogu civilizacija kultura i vjera, pri čemu su izdvojili položaj islamske zajednice u Hrvatskoj koji može biti primjerom i za druge europske države.

Sastanku su prisustvovali i muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, kontraadmiral Robert Hranj, direktor Glavnog stožera OS RH i Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore", stoji u priopćenju Ureda predsjednice. 

>>Kako su hrvatski građani lakše ulazili u Sloveniju i EU dok nismo bili članica Unije? To je zaista apsurd!

>>EK o pismu predsjednice Grabar-Kitarović: Nemamo posebni komentar

Ključne riječi

Komentara 16

AN
antonelić
15:31 22.04.2017.

uvijek me veseli činjenica kad o "gospodarskim odnosima republike" diskutira osoba koja nema jednog jedinog dana u realnom sektoru ... ona se samo seljaka po hrvatskoj i svijetu , blebeće o stvarima o kojima nema pojma , sramoti svoj narod ...

AP
apolon
14:54 22.04.2017.

Ovaj mogući posao s plinom neće se svidjeti službenoj Moskvi.

Avatar Becarina
Becarina
14:58 22.04.2017.

Predsjednica je Najbolje sto imamo,Nase Zlato..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije