SUPERTORPEDO

Konačno ostvarenje Putinovog sna? Rusija se pohvalila novim nuklearnim oružjem

Russia's President Vladimir Putin speaks on the phone with a participant of a charity event, in Moscow region
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/2
16.01.2023.
u 11:04

U govoru prije pet godina, Putin je rekao da će domet torpeda biti neograničen i da bi mogao djelovati na ekstremnim dubinama brzinom mnogo puta većom od bilo koje podmornice ili drugog torpeda.

Rusija je proizvela prve nuklearne bojeve glave za supertorpeda Posejdon koji će biti raspoređeni na nuklearnoj podmornici Belgorod, objavio je u ponedjeljak TASS pozivajući se na anonimni obrambeni izvor.

"Proizvedene su prve količine oružja za Posejdon i podmornica Belgorod dobit će ih u bliskoj budućnosti", otkrio je izvor za TASS.

Ruski predsjednik Vladimir Putin najavio je 2018. godine takozvani Posejdon. Opisao je to novom vrstom strateškog nuklearnog oružja s vlastitim izvorom nuklearne energije.

U govoru prije pet godina, Putin je rekao da će domet torpeda biti neograničen i da bi mogao djelovati na ekstremnim dubinama brzinom mnogo puta većom od bilo koje podmornice ili drugog torpeda.

"Vrlo su tihi, imaju visoku sposobnost manevriranja i praktički su neuništivi za neprijatelja. U današnjem svijetu ne postoji oružje koje im se može suprotstaviti", rekao je Putin.

VIDEO: S Murtera pod okriljem noći nestala zaplijenjena jahta Putinove prijateljice: 'Na njezin vez usidrili isti model broda'

Komentara 34

Avatar Sidewinder
Sidewinder
11:23 16.01.2023.

Rusi imaju prvi podmorski nosač aviona Admiral Kuznjecov.

Avatar Viktor999
Viktor999
11:12 16.01.2023.

Već vidim putinove rektalne padobrance kako slave, buahahaha

DU
Deleted user
12:48 16.01.2023.

Ajmo zamisliti svijet bez Rusije. Nema hladnog rata, utrke u naoružanju, straha od nuklearnog sukoba, nema NATO-a. Gotovo idilično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije