NAKON 5 DANA BOJKOTA

Konačno postignut dogovor. Zagrebački četvrtaši vraćaju se u svoje klupe: 'Dana su nam jamstva i obećani uvjeti'

Zagreb: Okupljanje roditelja ispred osnovne škole Savski Gaj tijekom sastanka razrednog vijeća
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
10.10.2024.
u 21:27

Učenici nisu dolazili na nastavu od prošlog petka jer njihovi roditelji nisu bili suglasni s upisom dječaka zbog kojeg se cijeli jedan razred druge škole ispisao.

Učenici četvrtog razreda novozagrebačke osnovne škole koju pohađa problematični devetogodišnji dječak sutra se vraćaju na nastavu. Nakon višednevnih razgovora sa predstavnicima, kako gradskog Ureda za obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja te stručne službe škole današnji sastanak s pravobraniteljicom za djecu Helencom Pirnat Dragičević urodio je, izgleda, plodom.

Roditelji su kako neslužbeno doznajemo dobili ono što su tražili - zajamčenu sigurnost svoje djece. Podsjetimo, učenici četvrtog razreda te zagrebačke škole ne idu na nastavu od prošlog petka kada su roditelji odlučili jasno se pobuniti zbog sustava. Naime, nitko ih nije ni obavijestio, a njihovu djecu ni pripremio za dolazak učenika zbog kojeg se prošle školske godine ispisao cijeli jedan razred u drugoj zagrebačkoj školi. Podsjetimo, uz jamstvo sigurnosti koje su roditelji dobili, dječak u razredu od svojeg dolaska ima pomoćnika u nastavi koji je s njim prisutan čitavo vrijeme, a i za vrijeme odmora, a dogovoreno je da uz njega i učiteljicu na nastavi bude prisutan i jedan od trenutno četvero zaposlenih članova stručne službe škole.

Škola, između ostalog, je dobila dozvolu za zapošljavanje dodatnog psihologa koji će se priključiti stručnome timu kao i članove savjetovališta 'Luka Ritz' koji su se stavili na raspolaganje kako u tom razredu, tako su se stavili na raspolaganje stručnoj službi škole i ostalim učenicima. Neslužbeno doznajemo da su večeras svim razredima poslani mailovi da je postignut dogovor i da se djeca vraćaju u školu.

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 5

MA
marta22
21:57 10.10.2024.

Tragično je da, uz sve službe i stručnjake (psihologe, psihijatre, defektologe, pedagoge) nema načina da se pomogne devetogodišnjem dječaku. Užas!

Avatar Make my day
Make my day
21:35 10.10.2024.

Dogovorili su stalnu prisutnost jednog policijskog službenika u učionici

Avatar Orao
Orao
21:27 10.10.2024.

Mi kao djeca smo to riješili između sebe.....bilo je nezgodno za nasilnika ali se smirio pod nerazjašnjenim okolnostima 😉😉

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije