VIŠE DESETAKA POGINULIH

Konvoj Wagnera upao u zasjedu u Africi: Je li među ubijenima i zloglasni zapovjednik Lotos?

Telegram/Grey zone
28.07.2024.
u 21:30

Među ubijenima je i Nikita Fedjanin, moderator Telegram kanala Grey zone, na kojem se objavljuju vijesti vezane za grupu. Na društvenim mrežama postoji mnogo snimaka, a na nekima se vidi i tijelo Fedjanina.

Deseci pripadnika zloglasne grupe Wagner, ubijeni su u Maliju, potvrdili su izvori bliski grupi na Telegram kanalima. Wagnerovci su upali u zasjedu Tuarega, pobunjenika koji su u jednom dijelu Malija proglasili neovisnu državu i započeli borbu s vlastima, koje su angažirale plaćenike. 

Zasjeda se dogodila u selu blizu granice s Alžirom, a u nju je upao cijeli konvoj u kojem su se, osim wagnerovaca, nalazile i vladine snage. Sumnja se da bi među ubijenima mogao biti i Anton Jelizarov zvani Lotos, zapovjednik koji je predvodio i napade na Bahmut 2023. godine. Ali, zasad nema službene potvrde je li i on poginuo. Jelizarov slovi kao najviši vojni zapovjednik cijele grupe Wagner, a u jednom trenutku, nakon smrti Prigožina, je trebao postati i prvi čovjek grupe, ali je od toga odustao. 

Ruski ratni blogeri na kanalima na Telegramu tvrde da je poginulo dvadesetak pripadnika grupe, ali neke druge grupe na Telegramu, u kojima je i čovjek, koji za sebe tvrdi da je bio zapovjednik postrojbe, tvrde da je poginulih znatno više. "Trenutno, prema mojim informacijama, ubijeno je između 80 i 200 ljudi. Više od 15 ih je zarobljeno. To su ruski drugovi, vojnici koji zastupaju ruske interese", napisala je osoba pod nadimkom Rusich. Prema nekim drugim procjenama zarobljeno je između 17 i 50 boraca. 

Među ubijenima je i Nikita Fedjanin, moderator Telegram kanala Grey zone, na kojem se objavljuju vijesti vezane za grupu. Na društvenim mrežama postoji mnogo snimaka, a na nekima se vidi i tijelo Fedjanina. 

VEZANI ČLANCI:

Na ostalim snimkama se vidi mnoštvo tijela ubijenih boraca među oklopnim vozilima, koja su bila dio napadnutog konvoja, kao i srušeni helikopter Mi-24, ali te snimke još uvijek nije potvrdio neovisan izvor. 

GALERIJA Potez perom koji je pokrenuo najveće krvoproliće u povijesti

1/9
Ključne riječi

Komentara 10

VA
vapor
22:30 28.07.2024.

Kako? Zar oni nisu najjači, najopasniji, naj ... a sada zagnjojili afričku nedođiju.

GN
GNKDZ1986
22:44 28.07.2024.

Ove Ruse tuče tko stigne...a i nitko ih ne voli očito.

Avatar Asterix
Asterix
01:29 29.07.2024.

Zanimanje s dosta rizika. Očigledno je zakazala zaštita na radu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije