Stiglo pojačanje

Kotromanović poslao stotinu vojnika u obranu od poplave

'07.06.2013., Osijek - Vojnici oklopne vojske i pripadnici Oruzanih snaga RH punili su vrece pijeskom kako bi napravili zecje nasipe u mjestima kojima prijeti poplava.  Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
07.06.2013.
u 23:06

U Hrvatskim vodama izračunali da sa 300.000 vreća pijeska poslaganih u dva reda mogu sagraditi nasip dug oko 5 km

U obranu od poplave od danas je uključeno i stotinu pripadnika Hrvatske vojske. Na ugroženo područje stigli su po odluci ministra obrane Ante Kotromanovića i na zahtjev Državne uprave za zaštitu i spašavanje. U Nemetinu pokraj Osijeka punili su vreće s pijeskom. Istovremeno Hrvatske vode na terenu raspolažu sa 300 kvalificiranih ljudi.

– Znatan porast Dunava pokraj Batine očekujemo iduće subote kada bi mogao biti dosegnut maksimum od 785 centimetara, što bi bio jedan od novih rekorda – rekao je Davor Haničar iz Hrvatskih voda u Osijeku.

Prema njihovim računicama, s oko 300.000 vreća pijeska koje će se napuniti, ako se poslažu u dva reda, može se sagraditi nasip dugačak pet kilometara.

>>'Ne bi bilo čudno da ovo bude najveći vodeni val u Hrvatskoj'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije