VANDALIZAM

Kradljivci s grobnica odnijeli 43 ukrasne ručice od mesinga

vandalizam
Foto: Dragutin Šantoši
1/5
09.05.2012.
u 15:59

– S grobnice pokojnoga supruga Josipa prošli tjedan ukrali su buket cvijeća vrijedan 150 kuna, a sada i četiri ukrasne ručice – kaže Marija Oblak

SLATINA – Nepoznati počinitelji posjetili su u vremenu od 2. do 8. svibnja seosko groblje u Čađavačkom Lugu te tom prilikom sa 11 grobnica skinuli ukupno 39 komada mesinganih ukrasnih ručica i udaljili se u nepoznatom pravcu.

– Prije tjedan dana kradljivci su mi s grobnice odnijeli buket cvijeća vrijedan 150 kuna, a u utorak, kada sam svome pokojnom suprugu Josipu došla zapaliti svijeću, otkrila sam da na grobnici nedostaju četiri ukrasne mesingane ručice. Sramota je da kradljivci više ni mrtve ne mogu ostaviti na miru – kaže Marija Oblak iz Čađavačkog Luga.  Krađu četiri ukrasne ručice od mesinga s nadgrobne ploče kradljivci su počinili i na mjesnom groblju u Velikoj Črešnjevici oštetivši tako sedamdesetšestogodišnju vlasnicu grobnog mjesta za iznos veći od 450 kuna. Počinjena šteta na groblju u Čađavačkom Lugu još je i veća jer su tijekom krađe ručki oštetili mramorne nadgrobne ploče. Sumnja se da su krađu počinili sakupljači sekundarnih sirovina koji za kilogram mesinga na tržištu mogu dobiti od 20 do 30 kuna.  

Ključne riječi

Komentara 8

C1
c11dugi
17:36 09.05.2012.

Prestanimo biti politicki korektni i recimo javno da jedini koji se bave takvim stvarima su Romi i nitko drugi. A ova drzava samo da se s njima ne bavi, drzi zatvorene oci i usi na sam spomen njihovog imena ili ukazanje njihovih likova. 1995 osim domicilnih Roma u Medjimurju i oko Popovace, nisi mogao naci ni vidjeti niti jednog, a zadnjih 10 godina im se broj ustostrucio.

AN
Antun1973
17:40 09.05.2012.

C11 Sve je to uredu sto ti pises, ima samo jedan problem u Cadjavackom lugu nema u krugu 20 kilometra cigana/roma

DR
drug
16:39 09.05.2012.

Čini mi se da Topalovići vode državu a ne samo pogrebni biznis

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije