Postavljeni 'usporni

Kraj obijesnoj vožnji Cankarevom ulicom u Slavonskom Brodu

cankareva (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
27.08.2013.
u 21:00

Tri djevojke tada su teško stradale, a ozljede koje su u naletu jurećeg automobila zadobile bile su opasne po život.

U ulici Ivana Cankara u Slavonskom Brodu nedaleko od mjesta stravične nesreće u kojoj je 25. travnja ove godine dvadesetogodišnji Deni Župan vozeći prebrzo očev BMW naletio automobilom na tri djevojke koje su se kući vraćale iz škole, danas su postavljeni tzv. uspornici.

Tri djevojke tada su teško stradale, a ozljede koje su u naletu jurećeg automobila zadobile bile su opasne po život. Na žalost Ivona Srećković iz Nove Gradiške nije izdržala težinu ozljeda i tri dana nakon nesreće je preminula, a za petnaestogodišnjakinje Margaretu Sedlarević i Anamariju Sabljak nastupili su mjeseci dugotrajnog liječenja u zagrebačkim bolnicama i njihova rehabilotacija traje još i danas.

Liječnici su Margareti zbog kompliciranih višestrukih ozljeda i vanjskih prijeloma nastalih u nesreći na žalost morali amputirati desnu nogu. Četiri mjeseca poslije ovog tragičnog događaja i pred sam početak nove školske godine Grad Slavonski Brod izradio je projekt kojim želi stati na kraj \"divljanju\" vozača Cankarevom ulicom. Danas su na oba kolnička traka postavljene četiri umjetne izbočine, po dvije na svakom traku nedaleko od samog mjesta nesreće, pokraj osnovne škole \"Antuna Mihanovića \", a njima se želi usporiti i brzina kretanja vozila u zoni ulice prema srednjoj poljoprivrednoj školi \"Matije Antuna Reljkovića\", koju su inače tri djevojke pohađale. Smanjenje brzine vozilima u zoni prilaza ovim dvijema školama zasigurno je trebalo biti riješeno i prije nemilog događaja, jer su se stanovnici Cankareve često žalili na prebrzu i bahatu vožnju, osobito mladića koji su se pred djevojkama hrabrili svojim (očevim) \"nabrijanim\" automobilima i motociklima.

Gotovo tisuću učenika pješaka svakodnevno prolazi ulicom prema srednjoj školi „Matije Antuna Reljkovića“, te nekoliko nižih razreda područne škole „Antuna Mihanovića\". Bilo je krajnje vrijeme da se nešto poduzme, te stane na kraj obijesnoj vožnji i osigura sigurnost pješacima i učenicima. Ovo zasigurno nije jedini prometni problem u Gradu Slavonskom Brodu, pa se nadamo da će i druge \"crne točke\" vrlo brzo doći na red, a prvenstveno pitanje opasnog raskrižja Rimčeva-Svačićeva-Lucićeva i izgradnja rotora, na kojem je prije nepunih mjesec dana smrtno stradala mlada sedamnaestogodišnja motociklistica.

>> Pušten Deni Župan (20) koji je na nogostupu pokosio tri učenice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije