traže kontrolu

Krčani na mostu prosvjeduju protiv berača smilja

prosvjed na Krčkom mostu
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
12.11.2014.
u 10:29

Ako se njihovi zahtjevi uskoro ne ispune, poručuju kako će krenuti u osobnu zaštitu svojih parcela

Predstavnici krčkih udruga, njih stotinjak, okupili su se rano jutros na Krčkom mostu gdje prosvjeduju zbog nekontrolirane berbe smilja. Pridružili su im se i lokalni čelnici. Odlučili su, kažu, fizički zapriječiti prolaz beračima, budući da nadležne institucije nisu učinile dovoljno kako bi spriječile devastaciju otočkog zemljišta. Traže da se konačno počnu provoditi sve zakonom dozvoljene akcije kako bi se zaustavila devastacija prostora, uspostave nadzorne točke na Krčkom mostu, pojača kontrola otkupljivača smilja kao i dozvola beračima koje izdaju Hrvatske šume.

Ako se njihovi zahtjevi uskoro ne ispune, poručuju kako će krenuti u osobnu zaštitu svojih parcela. Dosadašnjim akcijama nadjenuli su ime "Ray Charles" jer uza sve kontrole inspekcijskih službi, berači smilja izmiču nadzoru i na terenu čine što žele. Predlažu da im se oduzima i "sredstvo za rad", kombiji kojima stižu na otok, baš kao što se ribarima oduzima alat kada ih se ulovi u krivolovu.

>> 'Zaustavite nekontrolirano i pohlepno branje smilja'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije