Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi ostali u šoku

Krčki sudac odgodio ročište kada je dobio listu plaće: 'Spopala me zlovolja'

sudnica
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
14.04.2023.
u 09:02

Dodao je na kraju kako je zbog stanja zlovolje raspravno nesposoban, ali se nada da će Ministarstvo pravosuđa i uprave u nadolazećem razdoblju postupiti u skladu sa zahtjevima sudaca donesenima na Zboru Udruge hrvatskih sudaca održanom u Dubrovniku 31. ožujka 203. godine.

Krčki sudac Anton Hlače odgodio je ročište zato što je 'zlovoljan'. Doslovno je tu riječ napisao u rješenju o odgodi, objasnivši da ga je zlovolja spopala nakon što je dobio listu plaće”. Naime, 19. travnja ove godine, kako javlja Telegram koji je dobio uvid u rješenje, trebao je održati ročište u slučaju dvije stranke koje se već više od godinu dana spore oko nekog zemljišta, no zbog spomenutih je razloga to odgodio. Iduće ročište zakazao je za studeni ove godine. Sudionici postupka koji su dobili ovo rješenje suca Hlače ostali su doslovno u šoku. Kažu kako tako nešto nikada nisu vidjeli, te razmišljaju da suca prijave.

Sudac je pojasnio da je "doveden u stanje zlovolje jer je primio platnu listu za mjesec ožujak 2023. godine”. "Stanje je osobito potencirano činjenicom da je plaća suca za ožujak 2023. obračunata na temelju osnovice koja je niža od one koja je bila na snazi 2009., unatoč notornom povećanju troškova života, ne samo unazad zadnjih godinu dana, već cijelo proteklog desetljeća. Od rješavatelja koji je opterećen vlastitom egzistencijom ne može se očekivati da se s primjerenom pažnjom i stručnošću posveti odlučivanju o tuđim pravima i obvezama”, napisao je.

Dodao je na kraju kako je zbog stanja zlovolje raspravno nesposoban, ali se nada da će Ministarstvo pravosuđa i uprave u nadolazećem razdoblju postupiti u skladu sa zahtjevima sudaca donesenima na Zboru Udruge hrvatskih sudaca održanom u Dubrovniku 31. ožujka 203. godine. "Time će se otkloniti raspravna nesposobnost uredujućeg suca", dodao je. Drugim riječima, ako mu se plaća korigira, bit će u stanju suditi.

Video: Država će pošteno udariti po džepu! Stižu veće kazne za niz prekršaja, neke se penju i do 4000 eura

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije