Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE DOBITI 76 RUKU
Povratak na članak

Kreću pregovori: Ključno je pitanje kome će se prikloniti zastupnici DP-a

Most, Možemo, Posavec i Fokus ustraju u stavu: nikako s HDZ-om. Mostovci se vide kao jedina prava snaga od centra nadesno i predviđaju raspad DP-a

Komentari 45

AG
ante.grozdanic51
08:21 18.04.2024.

Znanimljivo kako se ljevičari brinu s kom će DM. Ne brine ih što bi morali pod svoju kapu staviti I vraga da bi formirali kakvu taku vladu. SDP se nije maknuo u 4 godine, a viču kao da su pobjednici.Svašta.

VL
EJ
ejStef
08:00 18.04.2024.

DP je postigao ono što je želio, a što im nije uspjelo na prošlim izborima. Ne može ih se zaobići za dobivanje većine u saboru. To će odvući HDZ poprilično desno, no sve je bolje od ovakvog SDP-a i Možemo... No imamo tu trojanske konje u DP, poput Kolakušića, koji će radije s Milanovićem, a ima i kamenih glava...

VL
NE
Neretva93
07:25 18.04.2024.

Pa što ako se ponove izbori,opet isto,manja izlaznost,opet se mora razgocarat,sve više košta,svi će biti u gubitku... i opet će razgovarati. Sad se dobro razmisli i sjesti za stol i kompromis raditi za narod i Domovinu. Mandat vam je 44 godine i u tom vrimenu samo Hrvatska i njeni građani na prvo misto.

VL
CR
Croatiadobola
07:21 18.04.2024.

Treba poštivati volju naroda po pravilima ovakvih izbora. HDZ je dobio najviše glasova i treba nastaviti sa vladanjem. DP ima priliku ispregovarati, ući u Vladu te posoliti HDZ suvrrenizmom. To bi bila jedna nova snaga utemeljena na volji naroda.

VL
ZS
ZNA SE
07:11 18.04.2024.

Ako HDZ ni sad nije spreman pristati na desne ideološke uvjete Domovinskog pokreta ili Mosta, onda su zaista stranka lijevog centra. Pametnom dosta!

VL
Avatar southman
southman
07:08 18.04.2024.

Narod je rekao svoje na izborima. HDZ je dobio sam više nego cijela ljevica skupa. Sinčić nije prošao, Kolakušića šutnuti i to je to.

VL
WI
wice
09:20 18.04.2024.

Uglavnom, Hrvatska je kazala svoje kako ne žele crvenu Hrvatsku. Stranke prema desno (hdz, dp, most) zajedno su dobile 86 mandata. Sdp i možemo umjesto da priznaju poraz pokušavaju unijeti razdor i stvoriti nekakvu neprirodnu kvazi vladu koja nebi opstala mjesec dana. Ako desnica ne može sastaviti vladu onda je pošteno prema biračima, novi izbori i ništa drugo jer volju većine treba poštovati. Sve drugo je antidemokracija i uvod u anarhiju.

VL
ŠV
Švapski
08:07 18.04.2024.

Hrvatska ima samo dobru budućnost u Europi! Iz perspektive stranaca, svi pokušaji samoizolacije i pravoslavlja su protiv budućnosti mladih! Hrvatska treba nastaviti putem koji je izabrao prvi istinski građanski europski pokret u zemlji.

VL
MT
mačak tom
08:40 18.04.2024.

A di je Besni Zoka? Zna li se što?

VL
DP
Do pobjede
09:22 18.04.2024.

U sklopu borbe protiv ilegalnih migracija na granice treba poslati vojsku. Potrebno je uvesti novi zakon kojima će se smanjiti broj strane radne snage. Potrebno je ukinuti pokroviteljstvo nad Jaseovcem i provesti reviziju povijesti 2.sv.rata. Treba u potpunosti ukinuti građanski odgoj. Treba vratiti slobodu govora i izražavanja starih hrvatskih simbola i pozdrava. Treba povečati vojni proračun na minimalno 5%. Treba blokirat ulazak srbije u EU dok god ne počne plačati miljarde ratne odštet zbog agresije 1990ih.

VL
HR
HRHR
09:27 18.04.2024.

Nikakva koalicija ni s jednima ni s drugima ako ne pristanu na programske i ideološke uvjete, te zakonodavne i ustavne promjene

VL
ZZ
Zo-ZG
07:55 18.04.2024.

Bit će zanimljiv dan. Mnogi će pljunuti sami sebi u obraz i praviti se da nisu izgovorili ono što su pričali proteklih mjeseci. Sve za fotelju i fotelja prije svega.

VL
ST
struj
08:46 18.04.2024.

Dajte nam predsjednika Da čujemo kaj on veli na sve to. Moglo bi biti da sve prati iz Laktaša.

VL
Avatar CUBE
CUBE
12:16 18.04.2024.

Hvala uredništvu što nam dozvoljava da sudjelujemo u komentirama tako da je i ovo praznik demokracije. Bilo bi lepo kad bi se nastavila praksa čitave sedmice.

VL
AB
Abdalonim
09:07 18.04.2024.

Meni izbori dođu kao provjera koliko su mi živci tanki ili debeli. Znam da se u politici kurvinjski laže, ali opet tolika promjena retorike: od "S HDZ-om samo bez Plenkovića, dosta je bilo korupcije..." itd. do: "Ako ljube hrvatsku zemlju i vrate mlade..." Koje mlade, one iz Argentine koji ionako misle vratiti se ako stanje tamo eskalira? I to one s puno para, ne ljude razmiljene po Irskoj i Njemačkoj. Bude li tako, dođe li do onog zagrljaja s lenkovićem uz izgovor da drukčije nije moglo jer, eto, ispunjeni su svi Vaši zahtjevi, a svi općeniti da općenitiji ne mogu biti, moj glas više nikada nećete dobiti. Jer velik dio birača koji su otpočetka uz vas nije uz vas da bi još 4 godine gledao lažljivog Plenkovića koji ne može priznati ni da je jučer želio i očekivao barem 5 mandata više, a po faci mu se vidi uznemirenost kao i onima uz njega. A usput, za govora uz njega nisam vidio ni Anušića ni Butkovića.

VL
Avatar mos_mislit
mos_mislit
12:55 18.04.2024.

Pupi nogu u guzicu. Sređivanje krivosuđa,borba protiv korupcije i birokrati je. Stvaranje dobrih uslova za nova radna mjesta/ investicije. Hrvatski čovjek na prvo mjesto...

VL
RO
robertmark
09:43 18.04.2024.

Neka pitaju druga Škoru, on će ih najbolje savjetovati.

VL
RA
Racionalno
21:04 18.04.2024.

Nemam dobro mišljenje o DP-u ,oni su zapravo nastali od HDZ-a ,razišli se s HDZ-om dok su osjetili pojedinci da bi mogli vladati , a dotad su pljeskali na korupciju i lopovluk . Pošto mislim da su to ljudi kojimaa nije bitna Hrvatska več samop njihovi vlastiti interesi 95% sam siguran da će gurnuti dupe HDZ-U. Tako je svojedobno učinio most ,dobili su moj glas jer su rekli da ga neće odnjeti HDZ-u ,a onda nakon što su im propali razgovori s SDP-om gurnuli su guzu HDZ-u ,samo da zadrže fotelje. Most nikad više neće vidjeti moj glas ,a ni moje familije glas.

VL
Avatar CUBE
CUBE
14:08 18.04.2024.

Uvek je lepo čuti Freda Matića, nastavnika razredne nastave ( obrana i zaštita ) i bivšeg ministra branitelja.

VL
Avatar messerschmidt
messerschmidt
10:55 18.04.2024.

Kolakušić i Penava moraju biti dosljedni u onom što su pričali prije izbora- Nikad s HDZ-om. Međutim, pojedinci kojima se ukazala fotelja, nerado će riskirati nove izbore.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.