Rusija se može suprotstaviti

Kremlj upozorava zbog američkih raketa: 'Europa se sada raspada po šavovima. Ovo nije najbolje vrijeme za nju'

Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends Russian-Kyrgyz talks in Bishkek
Foto: VLADIMIR PIROGOV/REUTERS
1/4
13.07.2024.
u 17:42

"Imamo dovoljno potencijala da odvratimo te projektile, no glavni gradovi ovih europskih država potencijalne su žrtve."

Europske zemlje izložile bi se riziku kad bi prihvatile da se ondje rasporede američki projektili dugog dometa, rekao je u video snimci objavljenoj u subotu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. Na pitanje novinara ruske državne televizije Pavela Zarubina o mogućnosti da Sjedinjene Države rasporede hipersonične projektile u Europi, Peskov je odgovorio: "Imamo dovoljno potencijala da odvratimo te projektile, no glavni gradovi ovih europskih država potencijalne su žrtve."

Peskov je kazao i da su za vrijeme hladnog rata američke rakete smještene u Europi bile usmjerene prema Rusiji, a ruske rakete su u isto vrijeme bile usmjerene prema Europi, zbog čega su zemlje Starog kontinenta bile glavne mete svakoga potencijalnog sukoba. "Europa se sada raspada po šavovima. Ovo nije najbolje vrijeme za Europu i stoga, na ovaj ili onaj način, povijest će se ponoviti", kazao je Peskov. 

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:04 13.07.2024.

Biti će raspoređene prema Rusiji upravo radi naše sigurnosti a ne vaše.Osim toga Rusija već duže vremena ima takve sustave stacionirane u Kalinjingradu,Bjelorusiji nadomak europskih gradova.

Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:30 13.07.2024.

Nemaju rusi potencijala ni za trodnevnu specijalnu operaciju a kamoli za Europu.

PD
plavi-devet
20:20 13.07.2024.

Neka. Hladnoratovska utrka u naoruzavanju ce zavrsiti kao i ona prosla: raspadom Rusije. Ovaj put na paramparcad. Nezavisni Čuvaši, Tunguzi, Dagestanci i ostali. Vrlo mala Moskovija ce ostati. Reset na 16.st.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije