IDE SE NA MORE

FOTO Špica sezone i petak popodne: Gužve na autocestama, vozi se u kolonama uz zastoje

Foto: HAK
1/6
12.07.2024.
u 17:14

Povećana je gustoća prometa na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima. Vozači su upozoreni da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Tijek događaja:

17:15 - Na važnijim prometnicama, gradskim cestama, obilaznicama i prilazima turističkim središtima, graničnim prijelazima i trajektnim lukama gustoća prometa je i dalje povećana, no nema dojava o dužim čekanjima. Između naplatne postaje Lučko i čvora Karlovac na autocesti A1 u oba smjera vozi se u kolonama u pokretu, a izmešu čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba zbog prometne nesreće se vozi usporeno po dva prometna traka.

Na autocesti A3 vozi se usporeno u koloni u pokretu između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u smjeru Lipovca, a zbog prometne nesreće između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca se vozi usporeno jednim trakom. Na Jadranskoj magistrali zbog požara je za sav promet zatvorena cesta u mjestu Podgora. Gustoća prometa povećana je u Solinu, Splitu i između Stobreča i Podstrane.


15:40 - HAK javlja kako su gužve na autocestama krenule u ranim poslijepodnevnim satima. Evo detaljnog pregleda:

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

  • povećana je gustoća prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera;
  • pred naplatom Lučko u smjeru mora nema dužih čekanja;
  • ppred naplatom Lučko u smjeru Zagreba kolona je oko 1 km, a na naplati Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja;
  • između čvora Bosiljevo i naplate Lučko u oba smjera vozi se u kolonama u pokretu uz kraće zastoje;
  • zbog prometne nesreće na 26. km između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba vozi se usporeno po dva prometna traka u koloni od oko 4 km.

A3 Bregana-Lipovac (uključujući i zagrebačku obilaznicu):

  • između čvorova Zagreb zapad i Zagreb istok u smjeru Lipovca vozi se usporeno u koloni u pokretu uz povremene zastoje;
  • pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije kolona teretnih vozila je oko 2 km, a osobnih oko 1 km.

Jadranska magistrala (DC8):

  • povećana je gustoća prometa u Solinu te između Stobreča i Podstrane.

Zbog teretnog vozila u kvaru na državnoj cesti DC1 Solin-Klis na vijaduktu Bandalova Kosa u smjeru Splita vozi se preticajnim trakom.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti DC310 u mjestu Kali na otoku Ugljanu.


13:00 Zbog prometne nesreće u tunelu Brezik, između čvorova Perušić i Otočac u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno u koloni od oko jednog kilometra, izvještava HAK. HAK također upozorava na povećanu gustoću prometa između Zagreba i Zadra u oba smjera, pred naplatama Lučko u smjeru Zagreba te kolonu od oko četiri kilometra na A2 između čvorova Zaprešić i Zagreb zapad u smjeru Zagreba.


09:00 Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti. Povećana je gustoća prometa na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, pojedinim graničnim prijelazima te trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je Hrvatski autoklub koji je vozače upozorio da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 povećana je gustoća prometa između Zagreba i Bosiljeva u smjeru mora, dok pred naplatama Lučko i Demerje u oba smjera nema dužih čekanja. Na autocesti A2 povećana je gustoća prometa pred naplatom Trakošćan u smjeru Zagreba, a između čvorova Zaprešić i Zagreb zapad u smjeru Zagreba kolona je oko četiri kilometra.

VEZANI ČLANCI:

Povećana je gustoća prometa između čvorova Zagreb zapad i Lučko u smjeru Lipovca na autocesti A3, a pred graničnim prijelazom Bajakovo u smjeru Srbije kolona osobnih i teretnih vozila je oko jedan kilometar. Gužva je i na Jadranskoj magistrali. Povećana je gustoća prometa na prilazima gradu Splitu, a zbog prometne nesreće u Kaštel Štafiliću u smjeru Trogira vozi se uz privremenu prometnu signalizaciju.

FOTO Ovo su najduži mostovi u Hrvatskoj: Jedan je godinama vodio 'u nigdje', a drugi je naš najveći ponos

1/18

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije