6280 GRAMA i 56 CM

Krštena najveća beba u Hrvatskoj - Dario Tobijaš

beba
Foto: pixsell
1/3
29.08.2010.
u 20:08

Dario je rođen 14. lipnja u pakračkoj bolnici. Pri porođaju je težio 6280 grama i bio dugačak 56 centimetra. Sad nosi veličinu odjeće kakvu inače nose šestomjesečne bebe

U Novskoj se danas u župi Blaženog Alozija Stepinca u novskoj krstio Dario Tobijaš, najveća beba u Hrvatskoj. Dario je rođen 14. lipnja u pakračkoj bolnici. Pri porođaju je težio 6280 grama i bio dugačak 56 centimetra. Sad nosi veličinu odjeće kakvu inače nose šestomjesečne bebe.

- Nakon dva i pol mjeseca Dario ima 7600 grama i dugačak je 62 centimetra. Dobra je beba, jede i spava i svakome hoće u naručje - s ponosom je za 24sata izjavila mama Ivana (28). Pripreme za krštenje u obitelji Tobijaš počele su već sredinom tjedna. Trebalo je pripremiti objed i kolače za 90 uzvanika, koje su očekivali na velikoj fešti. Dva odojka već su bila pečena u subotu poslijepodne, tri janjca od jutra su se vrtjela na ražnju ispred kuće, dok se u kuhinji 30 vrsta kolača slagalo na pladnjeve. Za svoje krštenje Dario je dobio četiri torte, a najraskošnija, na dva kata, bila je ona koju su spremili krsni kumovi. I Darijeva braća, Josip (1) i Gabrijel (5), obožavaju bracu, paze ga i maze. Jedva čekaju da naraste da se s njime mogu igrati na dvorištu.

Uz najužu obitelj, velika podrška Tobijašima bili su Darijevi krsni kumovi, Željko i Natalija Tomašković, koji su organizirali i dolazak tamburaškog benda Mix. Mališan je uživao u tamburaškoj glazbi.

Ključne riječi

Komentara 7

SC
scary
21:35 29.08.2010.

ne mora bi nužno beban, što ne bi bio bebač? sladak je beban/bebač, a roditelji izgledaju presretno - sve najbolje im želim :) al pravljenje parade sa okretanjem janjaca i pajceka ne volim.

MI
mica1111
20:32 29.08.2010.

...sretno roditeljima i dječici...a majka nek poradi na pravilnoj ishrani sebe i dječice...koliko je poznato gđa ima dijabetes, čija posljedica je i tako velika beba... ...usput kod Slavonaca krize nema...svinjetina,janjetina,torte,kolači...bendovi...:)))) ...lijepo,nek se ljudi vesele...

Avatar Časna seka
Časna seka
20:47 29.08.2010.

Ako ima pišu, onda je beban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije