kadroviranje

Kukuriku u tvrtke vraća kadar koji se kalio u komunizmu

'13.12.2011., Zagreb - Mato Crkvenac na konferenciji Potencijali gradova odrzanoj na Pravnom fakultetu.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/6
24.02.2012.
u 09:00

U NO-u Podravke su bivši Račanov protukandidat Ivo Družić i Mato Crkvenac

Rješavajući kadrovsku križaljku imenovanja u uprave i nadzorne odbore javnih tvrtki SDP je posegnuo za “starim partijskim” kadrovima. U Nadzornom odboru Podravke Ljubu Jurčića i Miljenka Javorovića zamijenili su Ivo Družić (62), nekadašnji protukandidat Ivici Račanu za predsjednika CK SKH, i Mato Crkvenac (67), bivši ministar financija i Družićev kolega na Ekonomskom fakultetu. Družić će biti i šef NO-a Plinacra.

Stanko Kovač u HAC-u

Iako se taj profesor, nakon poraza u srazu s Račanom, povukao iz politike, esdepeovci su ga rehabilitirali prije dvije godine za šefa NO-a Zagrebačkog holdinga. Predsjednika NO-a HŽ Holdinga je Milan Stojanović, a imenovan je i u Upravno vijeće Hrvatskih voda. Stojanović je dugogodišnji esdepeov kadar, poduzetnik iz Siska, vlasnik poznate Siscije, koji je više puta dizao tu tvrtku iz pepela. Za bivše je Račanove vlade bio šef Fonda za razvoj i zapošljavanje. Na čelo Hrvatskih voda došao je esdepeov Ivica Plišić, nekadašnji član riječkog Poglavarstva za urbanizam i direktor IGH-Poslovnog centra Rijeka. Na čelu uprave HŽ Holdinga bit će Rene Valčić, koji je za vrijeme Račana bio zamjenik predsjednika te tvrtke. Uz Valčića u Upravi će biti Ivan Vuković i Dražen Ratković. U Upravu Hrvatskih autocesta imenovan je Dražen Guštin koji je, prije nego je u vrijeme HDZ-a degradiran, vodio Sektor održavanja. Na čelu NO-a bit će Stanko Kovač.

“Što bi bilo kad bi bilo”

U Hrvatskim cestama predsjednik Uprave je IDS-ov Edo Kos dok je na čelo Autoceste Rijeka - Zagreb došao dosadašnji član Uprave i SDP-a Željko Denona, a drugi član Uprave ostaje HSS-ovac Robert Tukač. HAC je zasad bez nove Uprave, ali ima novi NO u kojemu su Stanko Kovač, Čačićev čovjek i bivši predsjednik Uprave te tvrtke te prometni stručnjak Ivan Dadić i SDP-ovac Darko Liović. Kako se i najavljivalo, na čelu HEP-a bit će Zlatko Koračević te članovi Uprave Rodoljub Lalić, Ivan Matasić, Zvonko Ercegovac, Tomislav Šerić i Krunoslava Grgić Bolješić. U NO-u bit će Nikola Bruketa, Ante Ramljak, Hubert Bašić, Žarko Primorac, Ivo Uglešić i Alen Leverić. Moguć je sukob interesa jer Primorac radi kao konzultant za tvrtku Deloitte koja radi reviziju HEP-a. – Nisam u sukobu jer nisam zaposlen u Deloitteu niti sam za njih formalno-pravno vezan. Povremeno radim neke poslove za njih – kazao je Primorac. Na pitanje što ako Deloitte i dalje bude radio reviziju i angažira njega kazao je da “nema veze što bi bilo kad bi bilo”.

Komentara 205

CO
covjek
13:05 24.02.2012.

Ma i Stane Dolanc je mala beba u usporedbi sa ovim Tuđmanovim \"državnotvornim\" hemoroidima. I crni vrag bi bio bolji od njih!

OB
-obrisani-
13:57 24.02.2012.

sdp-savez drugova partizana

SI
silverlight2
13:51 24.02.2012.

SDP=Savez davnouclanjenih partijasa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije