Ogulinci započeli novu tradiciju

Kupanje u jezeru Sabljaci prvog dana 2014. godine

ogulin2
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/5
02.01.2014.
u 11:22

U ledenom jezeru osvježili su se Zvonko Ranogajec (54), Zvonko Lipošćak (56) i Ljerko Žanić (54), a Juraj Bičanić imao je hrabrosti samo smočiti noge

Za najneobičniji novogodišnji događaj pobrinuli su se Ogulinci. Prvog siječnja u jezeru Sabljaci 'osvježili’ su se Zvonko Ranogajec (54), Zvonko Lipošćak (56) i Ljerko Žanić (54), a Juraj Bičanić imao je hrabrosti samo da u vodu umoči noge.

Novi turistički proizvod

Jedinstvena atrakcija pokazala se kao pun pogodak, a idejni začetnik događaja, Zvonko Ranogajec, ujedno i ravnatelj Prve osnovne škole Ogulin, naglašava kako bi ovo mogla postati tradicija, zanimljiva i mnogobrojnim turističkim djelatnicima.

– Motivirali su me prije svega različiti slični događaji diljem jadranske obale, u Puli, pa na Bačvicama, zatim i u Osijeku. Smatrao sam da i mi s našim prelijepim jezerom imamo adute da ovakav događaj pretvorimo u tradiciju, a zatim i u turistički proizvod. Kada sam počeo s prezentacijom ideje, nisam bio siguran kako će se sve ostvariti.

Međutim, na kraju me iznenadio broj ljudi zainteresiranih za novogodišnje kupanje. Stoga smatram kako ćemo iduće godine sve ponoviti, ali tada u puno većem društvu – najavio je Ranogajec.

Riješiti problem HOC-a

Ipak, uz veselje i zabavu koju pruža ovakav događaj, spomenuo je ovom prilikom i na niz problema koje Ogulin, ali i hrvatska država na ovom prostoru tek trebaju riješiti. – Uz kupanje i zabavu za Novu godinu htio sam istaknuti i probleme koje ima Hrvatski olimpijski centar Bjelolasica i obližnji restoran Sabljaci, koji je nedavno izgorio u požaru.

Mislim kako bi trebalo riješiti taj slučaj, a ne tek deklarativno biti uz HOC. Novouređena cesta na Sabljacima bez restorana izgleda kao put u ništa – zaključuje Ranogajec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije