stranka Pametno:

Kupnja dionica Ine je loša odluka, služi daljnjem uhljebljivanju

Ina
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
27.12.2016.
u 12:58

Pozvali su hrvatske građane da se suprostave ovoj odluci i od Vlade zatraže da se okrene budućnosti i počne razmišljati na način kako povećati standard svojih građana

Najava premijera Andreja Plenkovića o povratku INA-e u hrvatsko vlasništvo, otkupom cjelokupnog udjela kojeg ima MOL, predstavlja izuzetno lošu odluku za budućnost Hrvatske, smatarju u stranci Pametno.

- Pitanje je koliko je nafta danas važna tehnologija, kada se energetika mijenja iz temelja. Uz dosadašnje tehnološke trendove, INA bi, brže nego što većina misli, mogla postati tehnološki zaostali gubitaš u potrazi za sanacijama državnim novcem, kao što je do jučer bio slučaj s brodogradilištima – tvrde u stranci Pametno gdje drže kako bi bilo bolje ulagati u tehnologije budućnosti kao što su nanotehnologija i robotika, ili kupovati dionice provjerenih tehnoloških kompanija.

- Zbog svega što se događalo s INA-om, HDZ ima nečistu savjest jer je za to izravno odgovoran. Umjesto suočavanja sa svojim lošim i kriminalnim odlukama, sada opet pod krinkom lažnog domoljublja, a u tome su doktorirali, ugrožava budućnost naše djece. Novost je jedino što im sada u tome pomažu i ostale uhljebničke stranke, HNS, Most i SDP. Njihov plan je jasan: kupit će INA-u i u nju uhljebiti na tisuće svojih članova jer je, nažalost, to jedino što znaju – navode u stranci i naglašavaju da bi ih, kad bi govorili njihovim jezikom, zbog ove katastrofalno loše odluke, trebali optužili za izdaju nacionalnih interesa.

Pozvali su hrvatske građane da se suprostave ovoj odluci i od Vlade zatraže da se okrene budućnosti i počne razmišljati na način kako povećati standard svojih građana, a ne samo sebe i svojih stranačkih kolega.

>>Ina nije morala otići iz Sirije. Polja su mogli voditi Kinezi ili Rusi

>>Ja sam i ranije rekao MOL-u: 'Ljudi, najbolje da mi otkupimo dionice od vas'

Ključne riječi

Komentara 5

OV
ovrhovršitelj
15:20 27.12.2016.

mogli bi komotno promijeniti maziv u ' blesavo "

BU
Bubalamala
19:51 27.12.2016.

Reakcija vlade, lutanje je u magli !

MA
MatijaGubecGS
21:31 27.12.2016.

ovo je sigurno točno i do sada najkonkretnije pojašnjenje situacije vezano za kupnju Ine. Zašto nitko ne kaže koliki bi bio povrat kapitala za tu kupovinu i koliko bi odmah bilo zaposleno uhljeba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije