Ispod pojasa

Kurelić je aktivirao svoju saborsku mirovinu i opet sam ga zaposlio

skupstina
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
04.04.2012.
u 11:23

Ravnatelj Opće bolnice Karlovac to je izjavio na županijskoj skupštini nakon što je dr. Kurelić kritizirao poslovanje te ustanove

U izboru ravnatelja Opće bolnice Karlovac uopće nije obavljen razgovor s drugim kandidatom, koji je imao sve uvjete. Time se ismijava institut javnog natječaja i pokazuje kako je važna samo stranačka pripadnost. Što je još gore postavlja se pitanje je li dr. Strikić izabran za ravnatelja i prije natječaja – oštar je bio SDP-ov vijećnik Stjepan Mikulandrić, koji je svoj stav iznio na skupštini Karlovačke županije.

Bez rasprave o dugovima

Time nije bila završena "zdravstvena" priča. Sukob spomenutog kandidata za ravnatelja dr. Kurelića, koji nije bio pozvan na razgovor i prvog čovjeka Opće bolnice Karlovac dr. Strikića nastavio se kod točke o poslovanju zdravstvenih ustanova.

 – U izvješću stoji da ukupne obveze zdravstvenih ustanova u županiji iznose 82, a potraživanja su 49 milijuna kuna. Umjesto rasprave o milijunskim dugovima, nevjerojatnom se lakoćom u idućoj rečenici zaključuje da većina zdravstvenih ustanova posluje pozitivno – rekao je Kurelić kritizirajući i poslovanje karlovačke bolnice. Potom je reagirao dr. Strikić.

 – Zanimljivo je da nitko ne kaže da bolesnici u županiji imaju sigurno mjesto gdje se stručno mogu liječiti i da od 17 bolnica kojima prijeti neisporuka lijekova zbog dugova nema nijedne iz Karlovačke županije. U bolnici nikad nije radilo više doktora znanosti. Ako ćemo biti do kraja korektni, treba reći i da je dr. Kurelić aktivirao svoju saborsku mirovinu od deset tisuća kuna, a ja sam ga već drugi dan ponovno zaposlio – oštar je bio Strikić. To je izazvalo burnu reakciju oporbe, a Stjepan Mikulandrić je ustao i direktno prigovorio Strikiću.

 – Završetak ove rasprave zaista nije korektan – replicirao je Kurelić i dodao.

 Kako do mirovine?

 – To svoje pravo ostvario sam prije godinu dana, kao i mnogi drugi. Mirovina mi je 8316 kuna. Slično su napravili i drugi, koji sjede u ovim klupama, iako su i dalje dužnosnici – zaključio je Kurelić.

 Od zdravstvenih ustanova u županiji lani su negativno poslovale bolnice u Karlovcu i Ogulinu, domovi zdravlja u Slunju i Ozlju te Ustanova za zdravstvenu njegu u kući.

Ključne riječi

Komentara 4

DO
doktorica
11:43 04.04.2012.

nemoralno je da netko prima veću plaću nego li je prosjek plaće u Hrvatskoj!Nemoralne su tako visoke mirovine i nezaslužene,dok gro ljudi radi sa VSS za pola manje po 8h a ovi drugi glume \"zaslužne\".Imali smo tzv djecu palih boraca iza 45.kojima smo se smijali pa sada opet imamo \"kastu\"neradnika i trutova koje moramo uzdržavati.Samo do kada?!

BI
boli istina
16:35 04.04.2012.

Ne poznam ponaosob ni jednog ni drugog doktora niti znam njihove kvaltete ali znam da je u praksi kod odlucivanja tko ce biti pozvan na razgovor za potencijlno otvoreno radno mjesto diskrecija kadrovske ili kako se vec zove sluzbe koja razmatra molbe i ocjenjuje kandidate po kvaliteti i sposobnosti.Ne znam je li to praksa i kod tog slucaja ali u vecini se ne zovi svi kandidati koji su podnijeli zahtjev za posao.

MU
mudri1
21:04 04.04.2012.

sredit stanje u bolnici jer je bolnica sa medicinskim sestrama i većinom doktora na slabom glasu ? poradi dijaloga sa pacijentima i puno sjedenja u dnevnoj kuhinji i pijenje kave sestra mora biti na nogama cijeli smjenski zadatak je 8h.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije