15 PITANJA

KVIZ Koliko dobro poznajete europske zemlje? Provjerite svoje znanje

Karta svijeta
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
22.09.2024.
u 13:00

Pitanja nisu previše teška, no rijetki će znati sve točne odgovore

Znate li prepoznati europsku zemlju samo prema obrisu njezina teritorija? Ili pronaći zemlju na karti kontinenta? Koliko znate o članicama Europske unije ili o kraljevinama? Svoje znanje o zemljama koje se nalaze u Europi možete provjeriti u novom kvizu kojeg donosimo u nastavku. 

Kroz 15 pitanja možete ponoviti svoje znanje ili pak naučiti nešto novo. Odgovarat ćete na pitanja vezana uz, primjerice, glavne gradove, mora, rijeke... Također, testirat će se vaše znanje o službenim imenima država, kao i granicama između njih. Pitanja nisu previše teška, no rijetki će znati sve točne odgovore. Provjerite svoje znanje!

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
Karta svijeta
1/12

Komentara 1

EJ
ejStef
14:02 22.09.2024.

Interesantan kviz, četvrti odgovor je izvan dozvoljenog prozora. Bravo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije