Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROVJERITE ZNANJE

KVIZ Koliko Hrvati stvarno poznaju hrvatski grb? Riješite kviz i saznajte koliko vam je znanje grbavo!

Hrvatska zastava vijori na vjetru
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/6
30.05.2024.
u 08:00

U novom kvizu Večernjeg lista, koji vam donosi Kwizard platforma za edukaciju i obrazovanje, provjerite koliko znate o hrvatskom grbu

Hrvatska danas slavi Dan državnosti. Prije 34 godine, 30. svibnja 1990., konstituiran je prvi demokratski, višestranački Sabor i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti. Tim povodom pripremili smo vam jedan kviz u kojem možete provjeriti svoje znanje o hrvatskom grbu.

Grb Republike Hrvatske vidjeli ste nebrojeno puta, ali koliko ste ga dobro zapamtili? Popularnih kvadratnih polja i oblika štita svi će se sjetiti na prvu, a što je s ostalim detaljima?

U novom kvizu Večernjeg lista, koji vam donosi Kwizard platforma za edukaciju i obrazovanje, provjerite koliko znate o hrvatskom grbu. A na kwizard.hr provjerite i testirajte svoje znanje iz mnogobrojnih područja osnovnoškolskog gradiva.

>> Ostale kvizove pogledajte i riješite OVDJE

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar CUBE
CUBE
14:56 30.05.2024.

Bilo je polemike oko novog grba za koji su su neki govorili da mu je dodan "zoološki vrt" no to je bio ustupak najbrojnijoj manjini da ne kažu da je nasleđe prijašnjih vremena a onda su tražili a HR im izašla u susret i prvo polje umjesto bijelog stavili crveno da ne bi slučajno kao nekad u njega metnuli slovo "U" Takva su bila vremena, stalno neki ustupci, nadamo se da je s ovim hvalevrijednim potezom DP da ne participiraju u vlasti u saboru tome kraj. Nego kako in kuna obilježje onih vremena nije smetala ? Svaka kuna dobrodošla, voljeli su ju jako 🤓

Avatar rubinet
rubinet
16:46 30.05.2024.

ADMINE, OVAJ KOMENTAR "7/7 " NISAM NAPISAO. JOŠ JUČER SAM VAM UKAZAO NA ULJEZA.ILI JE NEKI HACKER ILI SE NETKO IZ REDAKCIJE ZABAVLJA. TREBAM LI NAZVATI UREDNIKA PORTALA?

VO
volimnju
11:27 30.05.2024.

prelagano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije