PROVJERITE ZNANJE

KVIZ Koliko znate o svjetskim zemljama? Pokušajte točno odgovoriti na svih 15 pitanja!

Foto: Pixabay/Ilustracija
1/2
29.09.2024.
u 11:02

Kao i inače, pitanja nisu previše teška, no rijetki će znati sve točne odgovore. Sretno!

Prije nekoliko dana objavili smo kviz o europskim zemljama, no sada je vrijeme da "proširimo horizonte". Donosimo novi izazovni kviz od 15 pitanja u kojem možete ponoviti svoje znanje ili naučiti nešto novo o zemljama diljem svijeta. Naime, u kvizu postoje izazovi poput pronalaženje neke zemlje na karti ili prepoznavanja obrisa zemlje, ali i neka zanimljiva pitanja o, primjerice, svjetskim čudima ili plesovima. 

Koja država zauzima sami vrh Afričkog roga? Gdje se nalazi grad Tobruk, poznat po bitki iz Drugog svjetskog rata? Koja je država prestala postojati prvog dana 1993. godine? Ako je nogomet nastao u Engleskoj, a košarka u Americi, gdje je nastao hokej na ledu? Afrička država Lesoto kompletno je okružena kojom državom? Ovo su samo neka od pitanja koji se nalaze u kvizu. Kao i inače, pitanja nisu previše teška, no rijetki će znati sve točne odgovore. Sretno!

GALERIJA Ovo su županije s najmanje gradova, znate li koja ima samo dva grada, ali čak 26 općina?
1/12

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije