Bivši načelnik

L. Hodaku manjkala jedna ruka da sruši HSS-ovu vlast u Saborskom

saborsko20_krs_101210
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
11.12.2010.
u 11:57

Ni drugi ovogodišnji puč poznatog šamana nije uspio, ali nezavisni vijećnik Hodak najavljuje da će se dokopati mjesta predsjednika Vijeća

Ne slažem se s politikom sadašnjeg vodstva općine i neću dolaziti na sjednice. Načelnica Đurđica Špehar, koju je na tu funkciju postavio fra Ivo Sanader, podnosi kaznene prijave protiv mene, i to zbog stvari koje ona danas radi legalno. Ispada da su oni dobri katolici, a ja loš šaman, iako se dobro zna da su prevarom došli na vlast u Saborskom. Imamo 350 glasača, ali je u kutiji bilo 496 glasova. Ne želim biti ni načelnik ni predsjednik Vijeća. Vlast bez ozbiljne financijske potpore i gospodarskog razvoja je vješanje, ali ne do kraja. Međutim, poduzetnik sam i imam ekipu s jakim programom, koja  već sutra može osvojiti vlast, poručio je bivši načelnik i sadašnji nezavisni vijećnik Saborskog Luka Hodak. Nije u petak uspio njegov pokušaj da se na sjednici Općinskog vijeća ‘sruši’ proračun za 2011. godinu, a time i HSS-ova vladavina, te izglasuje smjena predsjednika Vijeća i raspišu novi izbori. Nedostajala mu je jedna ruka da uspije u naumu, pa je ostao pred vratima vijećnice.
Sjednica se zapravo nije ni održala, jer pet od deset vijećnika nije došlo. Osim nezavisnih Luke i Ivice Hodaka, te Ante Krizmanića, nisu se pojavili Marinko Sertić (HDZ) i Slavica Bogdanić (HNS), za koju vladajući kažu da ju je Luka Hodak prije sjednice čekao pred poštom i odvezao. Vladajući i mnogi stanovnici ogorčeni su takvim ponašanjem vijećnika.


Sve zbog svojih interesa
Posebno što su neki, točnije Ivica Hodak i Ante Krizmanić, umjesto da budu u vijećnici sjedili u obližnjem kafiću, gdje im je uručen poziv za novu sjednicu, koja bi se trebala održati 18. prosinca u devet sati.
– Razočarana sam njihovim postupkom i neodgovornošću. To su njihovi osobni i materijalni interesi. Neka dobro razmisle je li to za dobrobit općine. Luka Hodak obilazi teren i nagovara vijećnike da traže raspuštanje općinskih odbora i izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Vijeća. No, očito nije uspio doći do šestog, odlučujućeg glasa. Nadam se da će prevladati razum i da neće biti izbora – kaže načelnica Saborskog Đurđica Špehar. Pita se zašto se protive proračunu za koji nisu dali nijedan prijedlog ni primjedbu. Predsjednik Vijeća Ivan Matovina napominje da Hodakova podmetanja traju otkad je izgubio izbore.


‘Bolje bi bilo da radite’
– Ne dopušta nam da normalno funkcioniramo. Vijećnici su dužni dolaziti na sjednice i za stolom rješavati problem. Nedolaskom nisu samo srušili proračun za sljedeću godinu, nego i 20 važnih točaka dnevnog reda, poput usvajanja socijalnog programa – dodaje Ivan Matovina. Nastavi li se tako, izbori će biti neizbježni. Saborčani poručuju da treba raditi, a ne prepucavati se, jer je općina postala velika socijalna ustanova.

Svibanjski pokušaj

To nije prvi put da su nezavisni bojkotirali rad Vijeća. Na sjednici se nisu pojavili ni početkom rujna, ali je bila prisutna većina, pa je šestero vijećnika odradilo dnevni red od 17 točaka. Međutim, nakon izbora za predstavnike nacionalnih manjina, Hodakova lista dobila je četiri mandata, tako da je još u svibnju krenuo rušiti vlast. Na tadašnjoj su sjednici tražili ostavku predsjednika Vijeća, na čemu i dalje inzistiraju.

Ključne riječi

Komentara 3

MP
Mr.Pravda
08:10 12.12.2010.

umjesto na sjednici bunika sjedi u birtiji i razvija ekonomske programe ispijanja cuge..sve rastjerat

KO
kotlić
18:42 13.12.2010.

Bože, kakve sve spodobe neće voditi ili su vodili gradove ili općine u ovoj državi. Nije ni čudo što smo u ku..u!

JA
Jacob54
13:12 23.12.2010.

Taj kraj je prekrasan i ima ogromnu perspektivu,samo ljudi su uvijek i svugdje problem tako i tamo.Treba dati kvalitetan program i sve dođe na svoje a sitne ljudske gluposti kao što je zavist treba nadići,znanjem ne prepucavanjem.Šaman zna nije glup čovjek,ali i on treba malo više imati sluha za potrebe stanovništva.Cesta s Plitvica je strahota i crna rupa,kad bi to sredili veliki dio prometa iz Slovenije bi išao preko tog kraja,ali ovako ništa.Bili bi turistički atraktivniji,a da se još povežu s Otočcem preko Dabra imali bi strategiju za razvoj turizma na još jači i bolji način.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije