Bura zbog povlastice

Lakše je sjediti u Saboru nego biti s učenicima u razredu

đurđa adlešić
Jurica Galoić/Pixsell
19.11.2010.
u 18:15

Dobro je da se to pitanje otvorilo baš sada, kada svi nešto obećavaju jer nakon izbora morat će obećano i ispuniti, kaže Đurđa Adlešič.

Povlasticu da u mirovinu mogu deset godina ranije nego sve ostale žene saborske bi zastupnice, barem tako kažu, rado mijenjale. Jer, kao i većina građana, drže da je to zakonsko pravo nepošteno.

– Čovjek mora ići u mirovinu po općem mirovinskom zakonu, a iznos njegove mirovine trebao bi se obračunavati prema uplaćenim doprinosima. Eventualno oni s povlaštenim mirovinama mogu na taj iznos imati nekakve dodatke, ali i oni moraju biti različiti za one koji u Saboru provedu, recimo, dvije godine od onih koji odrade nekoliko mandata – kaže esdepeovka Dragica Zgrebec.

S njom se slaže i nezavisna Đurđa Adlešič.

– Ne vidim nijedan jedini razlog zbog čega saborske zastupnice ne bi mogle raditi do 65. godine. Lakše je, recimo, sjediti u Saboru nego biti s đacima u razredu. No, dobro je da se to pitanje otvorilo sada, kada svi nešto obećavaju jer nakon izbora morat će obećano i ispuniti – kaže Adlešič.

I hadezeovka Dubravka Šuica drži da se nešto u Zakonu o pravima državnih dužnosnika treba mijenjati, ali ona pravo da ide u mirovinu sa 55 godina nikada, kaže, nije ni mislila iskoristiti.

Komentara 23

LI
lija11
21:40 19.11.2010.

Samo je jedna razlika: 1) U ŠKOLI TERBA UČITI DJECU !!! 2) U SABORU TREBA LAGATI NACIJU !-

MG
mgora
18:53 19.11.2010.

Bog je najprije sebi napravio bradu.

YO
YosephK
21:39 19.11.2010.

...čudno kako se Adlešička ipak sjetila da je nekoć bila prosvjetarka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije