Juris Jurašs

Latvijski parlamentarac otišao boriti se za Ukrajinu

specijal Ukrajina
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
1/4
Autori: Vecernji.hr, Hina
08.03.2022.
u 15:27

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prošli je tjedan objavio da se više od 16.000 inozemnih dobrovoljaca javilo Ukrajini, no nije otkrio koliko ih je već stiglo u zemlju

Latvijski parlamentarac Juris Jurašs pridružio se borbi protiv ruskih snaga u Ukrajini, priopćila je njegova stranka. 

Jurašs je 46-godišnji čelnik odbora parlamenta za pravna pitanja. 

- On je u Ukrajini. Pridružio se borcima za slobodu. To je bila njegova osobna odluka, a ja ju u potpunosti poštujem - rekao je Janis Bordans, ministar pravosuđa i čelnik Bove konzervativne stranke koja je u vladajućoj koaliciji. 

- Konzervativci podržavaju pristupanje Ukrajine Europskoj uniji. Ukrajina je svojim herojskim postupcima dokazala povjerenje u vrijednosti EU. Vidimo s kojom snagom i izdržljivošću se bore za svoj narod i svoju zelju - napisao je Jurasš na svom Instagram profilu prije pet dana na kojem je, od početka ruske agresije, objaviob rojne objave podrške Ukrajini

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski prošli je tjedan objavio da se više od 16.000 inozemnih dobrovoljaca javilo Ukrajini, no nije otkrio koliko ih je već stiglo u zemlju. 

VIDEO Vjenčanje na prvoj cri bojišnice u Kijevu, Kličko: "Zaštitit ćemo život Kijeva, Kijevljana i naše države"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije