Sastanak

Lavrov i Kerry u Parizu o ukrajinskoj krizi

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.03.2014.
u 10:25

Ne planiramo slati vojsku u Ukrajinu, izjavio je Lavrov dan nakon što su Vladimir Putin i Barack Obama razgovarali telefonski po prvi puta nakon pokretanja sankcija protiv Rusije

Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov danas bi se trebali sastati u Parizu gdje će razgovarati o rješenju ukrajinske krize, javlja Guardian.

Sastanak je dogovoren nakon jučerašnjeg telefonskog razgovora Lavrova i Kerrya.

- Ne planiramo slati vojsku u Ukrajinu, izjavio je Lavrov dan nakon što su Vladimir Putin i Barack Obama razgovarali telefonski po prvi puta nakon pokretanja sankcija protiv Rusije zbog situacije na Krimu.

Rusija već više dana gomila svoje oružane snage uz ukrajinsku granicu. Procjenjuje se da je pokrenuto oko 100.000 ruskih vojnika, uključujući i tešku mehanizaciju. Mnogi su zato procjenjivali da bi Rusija vrlo skoro mogla još više konkretizirati svoj utjecaj nakon krimskog 'referenduma'.

>> Lavrov smiruje tenzije: Nećemo slati vojsku u Ukrajinu

Komentara 20

Avatar Dolar=0
Dolar=0
11:54 30.03.2014.

dzukacfukara . . . Putin nema Nobelovu nagradu za mir da bi vodio rat.

UN
unbekant
11:54 30.03.2014.

Ukrajina jedna mala blatnjava kaljuza,koja zivi parzitski,i samo cekaju daim neko milostinju udjeli,Rusija je njih od osamostaljenja uvjek nagradjivala s plinom i to skoro besplatno,ali je to zapadnim kolonijalistima zasmetalo,pa su resili i to malo te kaljuze upropastiti,samo sto je to ovaj velikan Putin na vrjeme vidijo,pa ce sada Ukrajina od Amerike dobivati plin,po 200%skupljoj cjeni od one ruske,e budala i krivi drva nikad nece nestati,bravo za Ruse i Putina.

Avatar Vladimir1204
Vladimir1204
15:06 30.03.2014.

Ukraina ce se sama vratiti na rusku stranu kad malo isproba evropsko bogatstvo. Biti ce to za 3 do 5 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije