Karlovački indeks

Lažna diploma tajnika Davora Vrbanića iz Beograda

'11.06.2013. Karlovac - U Vatrogasnoj zajednici Grada Karlovca otkrivena jos jedna lazna diploma. Radi se o diplomi Davorina Vrbanica s Vise Ekonomske skole iz Beograda. O laznoj diplomi na tiskovnoj
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
12.06.2013.
u 11:18

Tajnik je još 1986. osigurao ‘diplomu’ Više ekonomske škole iz Beograda, a tajnik zajednice bio je od 1992. godine

Davor Vrbanić, dugogodišnji tajnik Vatrogasne zajednice grada Karlovca jučer je dao otkaz jer je inspekcija krim policije potvrdila sumnje da je njegova diploma sa Više ekonomske škole iz Beograda, lažna.

 – Vrbanić je bio tajnik zajednice od 1992. godine, a njegova diploma datira iz 1986. godine. Informaciju o krivotvorenoj diplomi, te upisu u radnu knjižicu, iznosimo u javnost kako bismo dokazali da zataškavanja nema, te kako bismo rasčistili sa ‘lažnjacima’. Osim toga, želimo sa gradske Vatrogasne zajednice skinuti teret moralne štete. Nju mora snositi pojedinac odgovoran za krivotvorenje - kazao je Željko Šafar, predsjednik karlovačke Vatrogasne zajednice na tiskovnoj.

 Potpisao lažne podatke

 Dodao je da su diplome, po nalogu Grada dane na reviziju još lani, ali da je tadašnji predsjednik Vatrogasne zajednice, nekada i karlovački dogradonačelnik Dragutin Rendulić, Gradu osobno predao i potpisao izvještaj u kojem stoji da su diplome u zajednici provjerene, te valjane.

 – Dopisi koje je na tu temu Rendulić slao Gradu, nikada nisu urudžbirani u Vatrogasnoj zajednici, odnosno sam ih je nosio u gradsku upravu - dodao je Šafar. Utvrđeno je da je diploma blagajnice Vesne Protulipac u redu, ali po anonimnoj dojavi, diploma D. Vrbanića je ponovno provjeravana i kod Više ekonomske škole u Beogradu. Ž. Šafar rekao je da će u Vatrogasnoj zajednici, po okončanju istrage, te kada dobe nalaz Državnog odvjetništva, odlučiti hoće li od bivšeg kolege tužbom tražiti povrat novca za primljene plaće.

 – D. Rendulića mi nećemo tužiti. No, hoće li to napraviti druge službe ili Grad, to ne znamo - dodao je Šafar.

 No, obzirom da je diploma krivotvorena još 1986. godine, kao, primjerice, i u slučaju Gorana Đuraševića, nekadašnjeg šefa marketinga u Gradskom kazalištu Zorin dom, vjerojatno je da će kaznena prijava biti odbačena jer je, po zakonu, slučaj ušao u zastaru.

 Lažnjaka najviše u Čistoći

 Naime, ovo je čak 18 slučaj dokazanog krovotvorenja diploma ili potvrda o srednjoškolskom obrazovanju. Dosadašnji krivotvoritelji radili su u gradskoj upravi, uredu župana, u vrtiću, Inkasatoru, Javnoj vatrogasnoj postrojbi, na Radio Karlovcu, u Gradskom kazalištu, a najviše, čak njih 10 bili su vozači u karlovačkoj Čistoći. Svi su dobili ili su sami dali otkaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije