NESLANA ŠALA NIJE UTJECALA NA SVAKODNEVICU ZRAČNE LUKE

Lažna dojava o terorističkom napadu na Pleso iz Slovenije

telefon
Arhiva VL
08.01.2010.
u 13:52

Prema riječima Dubravka Moštaka, dežurnoga koordinatora prometa koji je zaprimljenu dojavu o terorističkom napadu proslijedio policiji, riječ je o neslanoj šali koja nije utjecala na promet putnika i tereta u zagrebačkoj zračnoj luci.

- Iz Slovenije u Hrvatsku u zračnu luku stižu teroristi - poručio je nepoznati ženski glas jutros u 7.30 sati djelatnici šaltera informacija zagrebačkog Plesa, a odmah zatim pozvana je policija i poduzete su potrebne mjere sigurnosti.

No, zrakoplovi nisu prizemljeni niti je na bilo koji način zbog dojave o mogućem terorističkom napadu obustavljen ili ograničen rad Zračne luke Pleso.

Iz policije su izvijestili da nema prostora za paniku. Svaka se dojava uzima ozbiljno, rade se potrebne provjere i koraci u identifikaciji osobe koja je iznijela prijetnju. No, u ovom slučaju nije bilo razloga za obustavu normalnog rada zračne luke, istaknuli su u PUZ-u.

Prema riječima Dubravka Moštaka, dežurnoga koordinatora prometa koji je zaprimljenu dojavu o terorističkom napadu proslijedio policiji, riječ je o neslanoj šali koja nije utjecala na promet putnika i tereta u zagrebačkoj zračnoj luci.

- Već godinama nismo imali dojave o bombama ili terorističkim napadima, a i kada se dogode uglavnom je riječ o šalama i to onim krajnje neozbiljnim - ocijenio je koordinator prometa ističući da je policija preuzela na sebe cijeli posao pronalaska autora ove neslane šale.

O samim motivima jutrošnjeg "terorističkog" poziva teško je govoriti, no prije nekoliko tjedana u Sjedinjenim Američkim Državama jedna je zračna luka zaprimila sličnu dojavu koju je zato što joj je šef kasnio na službeni put zrakoplovom uputila uplašena tajnica. U zračnoj su luci po primitku "terorističke poruke" podigli stupanj sigurnosne pripravnosti na najvišu razinu, a tajnici prijeti zatvorska kazna.

Komentara 21

OB
-obrisani-
15:58 08.01.2010.

Dolaze bolja vremena i treba održavati nadu. Treba pogledati link http://www.youtube.com/watch?v=e_-jmuI6AGM

BT
bili-tartuf
16:31 08.01.2010.

ma to je bija oni Zmago Jelincíc´..nazva..

CE
cericzel
14:09 08.01.2010.

Možda je to Tajna tri nule svog pekara prijavila..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije