Pronašli krivca

Lažno dojavljivao o bombama na Općinskome kaznenom sudu u ZG

općinski kazneni sud
Goran Stanzl/PIXSELL
31.01.2011.
u 10:49

Dojava o lažnoj bombi stigla je svaki put kad je bila dogovorena rasprava u vezi s osumnjičenikovim predmetom

Policija je uhitila Željka Vinkeševića (39), poznatog kao jednog od sudionika u procesu tzv. Maloj zločinačkoj organizaciji, te ga osumnjičila da je odgovoran za četiri dojave o nepostojećim eksplozivnim napravama na Općinskome kaznenom sudu u zagrebačkoj Ilici od 14. travnja do 17. studenoga prošle godine. Za policiju nije bilo dvojbe jer se datumi kada je vlasnik broja zvao poklapaju s datumima zakazanih mu ročišta na sudu. Kazneno je prijavljen za širenje lažnih i uznemirujućih glasina, a policija namjerava proširiti kaznenu prijavu te će ga i teretiti za dodatnu štetu, odnosno novac koji je potrošen jer su se odgađale sudske rasprave te za izlazak pirotehničara i ostalih policijskih djelatnika na teren, evakuaciju zgrade...

Na Općinskome kaznenom sudu trenutačno se protiv njega vodi postupak za prijevaru u gospodarskom poslovanju iz 2009. Optužen je da je kao direktor tvrtke Centro fasada promet pokušao prevariti HT, odnosno da njegova tvrtka nije plaćala telefonske račune koji su premašili iznos od 50.000 kuna. To je bio povod nesuđenom bombašu da u dane kada su na sudu trebala biti ročišta za njegov predmet zove ili centralu suda ili Operativno-komunikativni centar policije. Službenike s druge strane slušalice obavještavao je da je na sudu podmetnuta eksplozivna naprava. Koristio je više SIM kartica, a policija ga je pronašla pomoću zadnjeg broja mobitela koji je koristio. Policajci Sektora kriminalističke policije uhitili su ga u stanu, gdje neprijavljeno boravi. Kod njega je pronađen i mobitel. Odveli su ga u postaju u subotu, a u nedjelju je priveden istražnom sucu Županijskog suda. Nakon ispitivanja osumnjičenom Željku Vinkeševiću određeno je zadržavanje.

Podsjetimo, Vinkešević je zajedno s Blažem Petrovićem, Zoranom Pripuzom i Ivanom Gecegom pravomoćno oslobođen optužbi da je Ivana Majhera oštetio za 20 milijuna kuna. Više od 20 kaznenih prijava za iznude, kamatarenja, pranje novca, napad na policajca, kada ga je udario u vrat rekavši mu: “Što ćeš ti, đubre policijsko, p... ti materina”, navedeni su u njegovu policijskom dosjeu.

Komentara 2

BA
BandaZG
12:23 31.01.2011.

Eto, što sam vam ja rekao. Samo pogledati koje su rasprave za taj dan bile zakazane i eto krivca.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
14:15 31.01.2011.

Da li je to kazneno djelo? Ja sam se samo šalio.Treba to dokazati.A za to vrijeme bit će još dojava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije