Komentar

Leitl: Hrvatska je dobrodošla u Europsku uniju

eu, zastava, pregovori
Pixsell
13.10.2011.
u 23:26

Leitl je istakao kako je Austrija stalno snažno podupirala brzi prijem Hrvatske u EU

- Hrvatska će 2013. postati 28. članica Europske unije – i austrijsko ju gospodarstvo dočekuje raširenih ruku - rekao je predsjednik Gospodarske komore Republike Austrije Christoph Leitl, komentirajući posljednje izvješće Europske komisije o napretku Hrvatske. Dodao je kako je naša zemlja nakon šest godina intenzivnog pregovaranja stigla na cilj.

Leitl je istakao kako je Austrija stalno snažno podupirala brzi prijem Hrvatske u EU, te da će nastaviti s potporom i u provedbi njenih reformskih procesa nužnih za europsku integraciju. Ustvrdio je kako će od toga korist imati i austrijski ulagači u hrvatsko gospodarstvo jer će se postići da brže dođe do poboljšanja pravne sigurnosti uloženog kapitala.

Predsjednik Gospodarske komore Austrije je napomenuo kako austrijsko gospodarstvo s ostvarenih 6,2 milijarde eura do 2010. godine, čini  trećinu svih stranih ulaganja u RH.

- Time je Austrija najveći strani ulagač u hrvatsko gospodarstvo, ispred Nizozemske i Njemačke - konstatirao je Leitl. Dodao je kako je Hrvatska jedan od značajnijih austrijskih trgovinskih partnera. Spomenuo je i austrijsku potporu Srbiji u približavanju EU, pozdravivši pritom prijedlog Europske komisije da otpočne pristupno pregovaranje s Crnom Gorom.

Ključne riječi

Komentara 6

ST
standup
23:35 13.10.2011.

zivija Franc Jozef !!

HO
Houston***
00:20 14.10.2011.

Europska unija, sigurno nece ostati vise od zone slobodne trgovine, sto je to i danas, ili od mehanizma preko kojeg nekoliko starih imperijalnih Europskih sila preuzimaju gospodarske i financijske potencijale u istocnom smjeru, sve do ruskih predzidja i srednjeistocnih naftonosnih gradilista. Ako Amerika u toj igri natjera Njemacku i Francusku na otvorene sukobe interesa u Europi i izvan nje (sto Amerika vec radi), tada ce Amerika postici svoj krajnji strateski cilj, pod uvjetom da nasuprot ponovno sve opasnijoj Rusiji i Kini, odrzi svoj sigurnosni kisobran i pobijedi u svim svojim ratovima za arapsku naftu. Vec se rastimavaju i odnosi unutar Unije i eurozone, Njemackoj ne ostaje drugo, nego da pred imperijalnom Amerikom ucvrscuje svoje energetske i financijske veze s Rusijom i Kinom, te da imigracijske valove s istoka sprijecava povecanim proizvodnim investicijama sirom istocne Europe, Turske i Kavkaza. Ostvari li se stratesko saveznistvo Njemacke i Rusije na najvisoj razini, Američki ratni udar na Europu prerast ce u vrlo izvjestan i gotovo neizbjezan scenarij.

PI
pistaljka
00:45 14.10.2011.

Europska Unija nije Europa, nego politički i ekonomski fašizam najgoreg tipa u modernoj povjesti, EUsranija je njezino dostojnije ime ili EUSSR. Njezini čelnici su uglavnom komunisti i neki krivično gonjeni za nezakonite radnje i pronevjere u svojim matičnim državama, a kao takvi se divno uklapaju u kriminalnu i korumpiranu EU stvarnost. Jedina stvarna opcija za Hrvatsku jest ostati svoj na svome - nikakve \"unije\" ne dolaze u obzir. Naše opcije u EU jesu ili ropstvo ili uništenje, treće opcije neće biti. Nažalost, ako prihvatimo ropstvo, a već i prije ulaska naše političko poltrnostvo je potpisalo ropstvo, konačni rezultat tog ropstva jest neminovno uništenje, kao i nacionalni i državni nestanak. Pogledajte http://www.youtube.com/watch?v=REtS5eljY40&feature=related

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije