preminulo nakon operacije

Liječnici o smrti djeteta u KB: 'Ovo je horor. Tom kirurgu bih i svoje dijete dao da ga operira'

Tomašević otvorio nove prostorije Dnevne bolnice u okviru KB Sveti Duh
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
26.07.2024.
u 18:40

Tonzilektomija ili operacija krajnika kod djece je jednostavan kirurški zahvat i jedan od najčešćih zahvata u dječjoj dobi. Nakon tonzilektomije, za razliku od uobičajenih kirurških postupaka, operativno mjesto se ne zatvara šivanjem nego ostaje otvorena rana koja sama zarasta

U četvrtak je u KB Sveti Duh u Zagrebu preminulo sedmogodišnje dijete dovezeno tjedan dana nakon operacije krajnika. S obzirom na to da se radi o rutinskom zahvatu koji mnogi prožive u dječjoj dobi, vijest je odjeknula u javnosti, a potvrdili su je ranije danas i iz same bolnice. Zbog tragičnog događaja, ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je da će u bolnici biti proveden unutarnji nadzor.

Šokirani su i otorinolaringolozi, liječnici koji izvode operacije krajnika kojih je u Hrvatskoj oko 250. Ipak, nisu htjeli komentirati detalje dok se ne upoznaju s okolnostima smrti djeteta, doznaje 24sata. - Riječ je o rutinskoj operaciji. Svi mi otorinci započinjemo upravo s tim operacijama, iza svakoga je na stotine takvih operacija. To smo svi prošli, prva operacija u otorini je upravo ta operacija. Ogromne količine takvih operativnih zahvata se godišnje izvode kod nas. Ovo je horor" komentirao je zagrebački otorinolaringolog.

Drugi specijalist pak je istaknuo da je dijete u KB Sveti Duh operirao "jako dobar kirurg" kojem bi, kaže, "dao svoje dijete da ga operira". Oni ističu i da se radi o operaciji koja vrlo rijetko rezultira smrtnim slučajevima, što se u Hrvatskoj nije dogodilo godinama. Operacija krajnika izvodi se pod općom anestezijom i traje oko pola sata.

"Tonzilektomija ili operacija krajnika kod djece je jednostavan kirurški zahvat i jedan od najčešćih zahvata u dječjoj dobi. Nakon tonzilektomije, za razliku od uobičajenih kirurških postupaka, operativno mjesto se ne zatvara šivanjem nego ostaje otvorena rana koja sama zarasta" objasnili su liječnici. Već drugi dan nakon operacije, rana se prekriva bijelim naslagama koje otpadaju za nekoliko dana. Moguća komplikacija je krvarenje upravo zbog toga što se sve izvodi bez šivanja.

VIDEO Privođenje ubojice iz Daruvara

Komentara 13

N1
Neretva 1993
19:08 26.07.2024.

...oto je horor! Stvarate paniku i neukus,što je sa vama?

Avatar Urban Fox
Urban Fox
20:52 26.07.2024.

Jeftin je život u Hrvatskoj!!!

RE
reborn
20:37 26.07.2024.

Šokiran sam - kakva to može biti komplikacija koja rezultira otpuštanjem iz bolnice nakon zahvata, te tjedan dana kasnije zaprimanjem djeteta u kritičnom stanju?!? Zaista, što se dogodilo?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije