NAKON POZIVANJA HITNE

Liječnik u Njemačkoj kažnjen zbog nepružanja pomoći u bizarnom slučaju: 'Policajci su bili u šoku'

Lusatian Lakeland Clinic
Daniel Schäfer/DPA
07.08.2024.
u 09:18

Akcija je bila šok za policajce. Navikli su na mnogo toga, no takav slučaj do tada nisu imali, ispričao je šef policije u Weingartenu

Jedan liječnik u Njemačkoj kažnjen je zbog nepružanja liječničke pomoći nakon slučaja samoubojstva koji se dogodio još u srpnju prošle godine. Naime, prema pisanju medija, hitna pomoć pozvana je bila u Bad Waldseeu kada si je muškarac htio oduzeti život i pucao si u glavu, a na mjesto je stigao spomenuti liječnik.

Po dolasku je konstatirao smrt muškarca, piše Fenix Magazin, izdao smrtovnicu i otišao na iduću intervenciju. Međutim, policajci su nakon dolaska bili šokirani kada su vidjeli da se muškarac pomiče unatoč rani na glavi. Brzo su ponovno pozvali hitnu pomoć koja je muškarca prevezla u bolnicu, no on je naposljetku tamo i preminuo. 

– Akcija je bila šok za policajce. Navikli su na mnogo toga, no takav slučaj do tada nisu imali. Muškarac je davao mnoge znakove života. Čak i uobičajen kontakt s mrtvim tijelom kolege često doživljavaju kao stres, a ovaj je slučaj imao jak utjecaj na njih – rekao je Uwe Stürmer, šef policije u Weingartenu.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Pogledajte iz prve ruke kako izgleda let novim avionom CA: Putnike počastili i simboličnom poslasticom

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Looney Tunes
Looney Tunes
10:55 07.08.2024.

Doktor je samo postupio woke. Ako je pobačaj legalan i ne prekida se, i samoubojstvo zaslužuje isti tretman.

PE
Pepsi
17:39 07.08.2024.

O kazni ni riječi.

Avatar bender
bender
10:43 07.08.2024.

Kad su neobučeni i neisksusni, drugim riječima za ništ kad vide krv i čovjeka na umoru. A tek kaj bi bilo da divlji Rusi dođu, nek dragi Bog pomogne DE (ako može).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije