VREMENSKA PROGNOZA

Lijepo vrijeme očekuje nas do petka, a nakon toga zahlađenje

Kiša/Ilustracija
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
16.01.2019.
u 10:16

Od petka će prevladavati oblačno, povremeno s oborinama - uz sjeverni vjetar i zahladnjenje kiša će prijeći u susnježicu i snijeg

Početak nove godine obilježio je hladni val, pa smo tako prve dane siječnja proveli u minusu. No proteklih nekoliko dana, dočekala nas je ugodna promjena ako u obzir uzmemo poprilično visoke temperature i lijepo sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 8 i 13 stupnjeva, no ne zadugo jer nas nakon petka očekuje novi val zahlađenja.

Od petka će prevladavati oblačno, povremeno s oborinama - uz sjeverni vjetar i zahlađenje kiša će prijeći u susnježicu i snijeg, najprije u gorju, zatim i u mnogim nizinama. Glavnina oborine očekuje se u petak u Gorskome kotaru i Lici, a u sljedećem tjednu povećava se vjerojatnost značajnijeg snijega i u nizinama.

- Najviše kiše, ponegdje i obilnije, uz grmljavinu, past će u petak, kada na sjevernom Jadranu, uz zahlađenje i jaku i olujnu buru - može biti i snijega. Jugo će se prevladavati južnije od Splita, ali ne jako kao u četvrtak i petak- prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić.

>>Pogledajte video: Nevrijeme u Dubrovniku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije