Teške riječi

Linić: Neodgovornosti MOL-a u Ini mogu parirati samo ministri

'22.03.2012., Zagreb - U Banskim dvorima odrazana je danas 17. redovita sjednica Vlade RH. Ministar financija Slavko Linic i prvi potpredsjednik i ministar gospodarstva Radimir Cacic.  Photo: Patrik M
'Patrik Macek/PIXSELL'
25.05.2012.
u 11:09

Porezna uprava nije ta koja će služiti za kreditiranje bilo kakve proizvodnje. Za to postoje banke i HBOR, kaže Linić

Komentirajući čvrsti stav Europske komisije koja Vladi ne dopušta nikakve izmjene Zakona o sprečavanju sukoba interesa, a time ni imenovanje ministara u Nadzorni odbor Ine, Slavko Linić danas je teško optužio mađarsku državu i MOL za nepoštovanje našeg ustavno-pravnog poretka.

'Ući ću u NO, ali ne sada'

– Iz mađarskog je ponašanja evidentno da ne priznaju hrvatske sudove, a i prijeti se onima koji svjedoče. Mađarsko ponašanje nije demokratsko. I sami vidite što je Mađarska u MOL-u i što je MOL u Ini. To znači da se i te kako moramo boriti za ono što govori premijer jer samo ministri mogu parirati ovako neodgovornim članovima MOL-a u Ini – rekao je Linić, iz čega se da zaključiti kako smatra da bi Vlada trebala ići u izmjene Zakona i imenovati njega i Radimira Čačića u NO Ine bez obzira na žestoko protivljenje Bruxellesa.

Dok u četvrtak nije želio komentirati Večernjakovu informaciju o odbijenici iz Bruxellesa, prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić jučer je izjavio da ne zna ništa, ali da ga ne bi iznenadilo da odbijenica doista i dođe.

– Ako je to službeno stajalište Europske komisije, onda će Linićevo i moje imenovanje u NO Ine biti odgođeno – rekao je Čačić. A na pitanje znači li to da neće ući u NO Ine, Čačić je rekao: Hoću, samo ne u ovom trenutku. O tome će odlučiti Vlada. To zapravo znači da će Vlada s postavljanjem Linića i Čačića vjerojatno pričekati do hrvatskog članstva u EU.

Ministar financija Slavko Linić najavio je da će protiv svih koji radnicima ne daju plaće biti pokrenuti kazneni postupci.

– Ako poslodavci i direktori poručuju ljudima da nemaju za plaće jer nemaju za doprinose, onda im lažu i varaju ih. Porezna uprava više neće biti kasica prasica koja je služila za samoposluživanje neodgovornim poslodavcima. Porezna uprava i porezi nisu ti koji će služiti za kreditiranje bilo kakve proizvodnje. To je najskuplji kredit koji nigdje nije uobičajen. Osim u Hrvatskoj. Za to postoje poslovne banke i HBOR. Imamo osam milijardi kuna za financiranje izvoznih programa uz HBOR-ovu kamatu od 1,8 posto. To je najjeftiniji kredit – zaključio je Linić.

U prezime više od 2 riječi

Vlada je odobrila izmjene Zakona o osobnom imenu kojim se ukida ograničenje broja riječi u imenu i prezimenu. Dosad se prezime moglo sastojati samo od dvije riječi, što je stvaralo probleme građanima koji su rođeni u inozemstvu (npr. nogometaš Van der Sar u nas bi se morao prekrstiti u Vander Sar) ili su sklapanjem braka stekli prezime od više riječi.

Komentara 66

LA
larala
11:38 25.05.2012.

linicu prodali ste inu i sada nemate što \"parirati\" bili ste jako pametni kad je trebalo uzeti lovu i sad snosite odgovornost a, nemojte izigravati žrtve i mucenike pred narodom jer narod nije glup.. inace, jako ste kontradiktorni u svojim izjavama....malo bi prodavali jer je to od nacionalnog interesa pa, bi onda opet malo vodili svoju politiku u firmama za koje ste uzeli lovu....dajte se odlucite kojim pravcem želite jer kroz dvije razlicite tocke može se provuci samo jedan pravac

Avatar bolix
bolix
11:57 25.05.2012.

Slažem se sa svim komentarima. Nema se tu šta dodati, ali kad su već ukakali stvar treba što je moguće prije stvoriti balans i pokušati raditi na dovođenju INE u Hrv ruke. Samo se budale odriču svoje energetske neovisnosti. Nek se ugledaju na te iste mađare kako se ponašaju u mađarskoj po pitanju preporuka EK. Briga njih šta kaže Europa propala. Što im je od interesa kršit će radi toga i EU zakone i niko m ništa nemože. Ali nažalost naši političari se busaju samo u svom dvorištu a kad pređu Breganu onda su manji od makovog zrna. Sramota od političara ali ne samo SDP-ovaca već i još gorih pokverenjaka HDZ-ovana i HNS-ovaca. Svima je zajedničko da su OVCE

BA
Bay
11:36 25.05.2012.

Gospodine ministre, potrebito je prvo preispitati osobnu odgovornost u predmetnom slučaju, a potom pozivati i upirati kažiprstom u drugu stranu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije