Nema dozvolu

Linićevom prijatelju Kalemu na autocesti oduzeli pištolj i streljivo

Jozo Kalem
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
19.03.2014.
u 23:06

Prilikom pretresa vozila otkrili su da ima pištolj i streljivo za koje nema dozvole, pa mu je naoružanje oduzeto.

Jozu Kalema, riječkog tajkuna, protiv kojega je prije nekoliko dana DORH podigao optužnicu za gospodarski kriminal vrijedan 103 milijuna kuna, karlovačka je policija, jedinica Kobri, prošlog četvrtka presrela na autocesti Rijeka - Zagreb, kod čvora Bosiljevo.

Provjeravali su registraciju automobila u kojem je Kalem bio suvozač te ustanovili da je istekla prometna dozvola. Prilikom pretresa vozila otkriveno je da ima pištolj i streljivo za koje nema dozvole, pa mu je naoružanje oduzeto. Događaj je potvrdila i Senka Staroveški, policijska službenica za odnose s javnošću PU karlovačke.

- Istina je da je mobilna jedinica policije 53-godišnjaka s riječkog područja sankcionirala zbog prekršaja Zakona o oružju. Osoba je bila suvozač u osobnom automobilu, a utvrđeno je da kod sebe ima vatreno oružje i streljivo koje nije držao sukladno odredbama Zakona o oružju i za kojeg u tom trenutku nije posjedovao odobrenje za držanje i nošenje, iako to odobrenje inače posjeduje - kazala je S. Staroveški, ne otkrivajući identitet osobe.

Neslužbeno doznajemo da je riječ upravo o Jozi Kalemu. Nije poznat identitet 63-godišnjeg vozača zaustavljenog automobila.

>>Linić: Ne odričem se prijatelja zato što imaju probleme

 

>>Linićev prijatelj koji je ni od čega u 20 godina izgradio carstvo

Komentara 27

FT
ftahi
22:00 19.03.2014.

Ljubi Vas majka, Liniću svaka ćast imate jako dobre obiteljske prijatelje. Od Vrhovnika, sad ovaj i oni ostali; Vesna balenović je bila u pravu da Vas Liniću uhapsiti treba i suditi vam ( gđa. Balenović ovo sam samo vas citirao).

DU
Deleted user
22:52 19.03.2014.

Zamislimo da se to dogodilo nekome iz oporbe koja se sprema rušiti ovu nadebelo opasnu vlast i njihove jatake. Neke novine u Hrvatskoj i ujutro i navečer išli bi u "izvanredna izdanja"! Ovako, kratki članak - jer ipak se radi o prijatelju linića.

NE
neboiznadzagreba
22:40 19.03.2014.

Linićevi prijatelji, oprez i kad prelazite zebru, prestao lovostaj za krupne zvijeri iz Linićeva okruženja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije