iz EU zabrinuti

'Ljubljanska banka mogla bi utjecati na proces proširenja EU'

Sabor Josip Leko (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
08.11.2012.
u 14:22

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku tijekom susreta s predsjednikom Sabora Lekom kazao je da vidi da u nekim zemljama postoje sumnje u nastavak procesa proširenja.

Izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku Libor Rouček tijekom susreta s predsjednikom Sabora Josipom Lekom kazao je da vidi da u nekim zemljama postoje sumnje u nastavak procesa proširenja, no ne i u Hrvatsku.

– Vidimo da u nekim zemljama postoje sumnje, ne u Hrvatsku, nego u daljnji proces proširenja. U nekim se zemljama javio zamor od procesa proširenja i to ne treba podcjenjivati – kazao je Rouček koji se zanimao za odnose Hrvatske i Slovenije s obzirom na pitanje Ljubljanske banke.

Ljubljanska banka mogla bi utjecati na proširenje

U priopćenju iz Sabora napisali su da je Rouček izrazio bojazan da bi pitanje Ljubljanske banke moglo utjecati na "proces proširenja Europske unije u regiji".

– Revidirani akcijski plan Vlade RH za ispunjavanje preostalih pretpristupnih obveza omogućuje kontinuirano izvršavanje obveza, kao što i Europska komisija po našem sudu vrlo dobro uočava da Hrvatska kontinuirano dobro napreduje – kazao je Leko i dodao da Hrvatska želi biti i "ostati vjerodostojna članica EU".

Rouček je kazao da bi o nacrtu njegova izvješća Odbor za vanjsku politiku Europskog parlamenta trebao raspravljati u veljači tako da bi se rasprava na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta mogla očekivati u ožujku, prije izvješća Europske komisije. Zadovoljan je hrvatskim akcijskim planom.

"Hrvatski građani demokratske vrijednosti prihvatili kao vlasništvo"

Predsjednik Sabora Leko rekao je da hrvatski interes za članstvo u EU nije vezan za jednu generaciju ili podložan promjeni političke opcije. – Hrvatsko društvo se jako promijenilo u razdoblju od 2000. godine do danas. Hrvatski građani demokratske vrijednosti prihvatili su kao svoje vlasništvo i to je naš kapital – kazao je Leko, a naglasio je da Hrvatska i Slovenija njeguju prijateljske odnose. – Pitanje Ljubljanske banke i dalje smatramo bilateralnim pitanjem. Proces nalaženja rješenja je u tijeku i uvjeren sam da ćemo taj problem riješiti bilateralno – rekao je Leko.

Rouček je za kraj poručio da Hrvatska može biti sigurna u punu potporu Europskog parlamenta.

>>Povrat novca i štedišama koji banku nisu tužili Europskom sudu

Komentara 29

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:39 08.11.2012.

Nek oni vrate novce EU neće nikud pobjeći, možemo mi čekati samo nam vratite naše novce!!

DZ
dzukaficuka
14:47 08.11.2012.

Hm ovo je vec bezobrazluk od EU i Slovenije.Oni misle stvarno da ce proci bez ogrebotine ja mislim da necete nemoj mo kupovati Gorenje Renaulte EU proizvode itd.Prestanimo se ponasati kao pijani milijarder. Treba se sabrati stopirati investicije u krivom smijeru sto ova Vlada radi i samo HARAC i HARAC .Kosorica kad se sijetim bila je Dragulj nasprema ovom smecu od Politicara i Vlade.Koji je taj kreten Ljubljanska Banka mogla bi usporit prosirenje znaci da u EU svi Politicari su podmicivani jeli tako pa onda krenu pricu o Demokraciji ha ha ha

CA
CastrumFF
14:37 08.11.2012.

'Ljubljanska banka mogla bi utjecati na proces proširenja EU' Hmmmm, zašto se nigdje, osim u pompoznom naslovu (!) , ne vidi da je Rouček to izjavio. Volio bih vidjeti citat njegove izjave...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije