Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
medicinsko čudo

Londonski liječnici razdvojili blizanke spojene glavama

blizanke (1)
Foto: Facing The World
1/3
18.09.2011.
u 12:08

Sestre Rital i Ritaj Gaboura iz sudanskog Khartouma rođene su sa spojenim glavama i jedne su od deset milijuna beba koje prežive u takvim uvjetima

Medicinsko čudo dogodilo se u Velikoj Britaniji. Liječnici londonske bolnice Great Ormons Street uspjeli su razdvojiti blizanke stare 11 mjeseci koje su bile spojene glavama i danas su, mjesec dana nakon posljednje operacije, žive, zdrave i vesele.

Sestre Rital i Ritaj Gaboura iz sudanskog Khartouma rođene su sa spojenim glavama i jedne su od deset milijuna beba koje prežive u takvim uvjetima. Pomoći im je odlučila britanska humanitarna organizacija Facing The World koja je prikupljala donacije za njihovu operaciju.

- Izrazito smo sretni što ćemo otići kući s dvije razdvojene, zdrave djevojčice. Zahvalni smo doktorima i organizaciji koja nam je pomogla platiti operaciju. Sretni smo što su nam pomogli, ali isto tako znamo da je mnogo druge djece koja traže da im netko pomogne - rekli su roditelji djevojčica.

Djevojčice su zasad zdrave i ne bi trebale imati poteškoća u budućnosti, no s obzirom da su još vrlo mlade to se ne može sa sigurnošću tvrditi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije