VRIJEME BLAGDANA

Lopovi koriste nove metode, njemačka policija poslala upozorenje: 'Obratite pažnju na nekoliko stvari'

lopov
Sanjin Strukić/PIXSELL
19.12.2023.
u 09:16

Počinitelji tako znaju iskoristiti i poslijepodnevni sumrak kako bi ostali neprimijećeni, a vlasnici često shvate da su bili žrtve provale tek kad dođu navečer kući

Policija u Njemačkoj poslala je upozorenje građanima, nakon što je posljednjih mjeseci zabilježen rast broja provala. Samo na području grada Lübecka je zabilježeno 29 provala, dok ih je između 1. listopada i 8. prosinca u okolnim mjestima bilo najmanje 118, izvijestila je policija, a za to krive - mrak.

- Rano pada mrak, stanovnici dolaze kući tek kad padne mrak - objasnili su u policiji u Lübecku, dodajući kako najopasnije doba dana više nije kasna večer, što je ''uobičajeno'', već zapravo sredina dana, zbog čega policija često ni ne može odrediti točno vrijeme provale, prenosi Fenix Magazin.

Počinitelji tako znaju iskoristiti i poslijepodnevni sumrak kako bi ostali neprimijećeni, a vlasnici često shvate da su bili žrtve provale tek kad dođu navečer kući. Zbog cijele situacije policija moli za povećan oprez.

- Također obratite pažnju na kuću svog susjeda - savjetovali su. Osim toga, svima koji su odlučili otići na putovanje savjetuju da to ne objavljuju na društvenim mrežama, smatrajući kako će se tako bolje zaštititi od provala.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Bivša predsjednica u neobičnom izboru obuće: U centru Zagreba viđena u japankama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije