KOD TUGARA

Lovac opisao zastrašujući prizor: 'U zadnji trenutak vidio sam zmiju na grani u pozi spremnoj za napad'

Zagreb: Životinje u Zoološkom vrtu teško podnose vru?ine
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
30.09.2024.
u 22:13

Od sredine kolovoza do kraja rujna, vrijeme je kada se otrovnice penju na drveće kako bi na svijet donijele svoje potomstvo

Iskusni lovac Miljenko Mekinić iz Tugara imao je tijekom vikenda na brdu bliski susret s poskokom. Zmija je bila na grani, a lovac je prizor opisao zastrašujućim. "Samo nekih tridesetak centimetara dijelilo me od ove otrovnice. Provlačeći se kroz gusto granje s rancem na leđima hvatao sam se grane stabala. U zadnji trenutak vidio sam zmiju na grani u pozi spremnoj za napad. Savijena u 'osmicu' u predjelu vrata znači da je bio spreman na skok", kazao je za Slobodnu Dalmaciju

Mekinić procjenjuje kako se radi o starom primjerku: "Ovaj naš, gledano na debljinu i dužinu, doživio je lijepe godine." Poskoci su se, kaže, razmnožili u velikoj mjeri, a u toplim mjesecima se često viđaju u šumi, a sve češće i među kućama u selu. Od sredine kolovoza do kraja rujna, vrijeme je kada se otrovnice penju na drveće kako bi na svijet donijele svoje potomstvo.  

"Prije je domaćih životinja bilo znatno više, pa tako i pastira. Šuma nikada nije bila prazna. To je bio znak i zmijama da se povuku u svoja utočišta. Pošto je poskok potpuno gluh, to ne znači da ne osjeća vibracije. Svako kretanje za njega znači opasnost. Ovako sada nema ni blaga niti čobana, ali eto, ima zmija. I to kakvih!", kazao je lovac.

GALERIJA Najopasnije životinje na svijetu: Najopakija je odgovorna za smrt čak 750.000 ljudi godišnje
Zagreb: Životinje u Zoološkom vrtu teško podnose vru?ine
1/26
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije